• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Салат з капусти та овочів у маринаді: осінній настрій на кухні

    19 Жовтня, 2025 | Рецепти |

    Осінь — час яскравих барв і насичених смаків. Коли на кухні пахне свіжими овочами, а на столі з’являється домашній салат із хрумкої капусти, моркви, перцю й цибулі у пряному маринаді. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 5 кг – білокачанна капуста;
    • 1 кг – морква;
    • 1 кг – солодкий перець;
    • 1 кг – цибуля;
    • 200–250 мл – оцет 9%;
    • 800 мл – олія;
    • 200 г – цукор;
    • 80–100 г – сіль.

    Покроковий рецепт

    1. Наріжте основні складові: капусту – нашаткуйте соломокою, моркву натріть на терці,  цибулю – півкільцями, перець – довгими смужками.
    2. У великому посуді поєжнайте овочі. Додайте до них сіль та перець, олію, оцет. Перемішайте.
    3. Щільно утрамбуйте салат у чисті банки. Важливо, щоб не залишалося повітряних проміжків. Залийте залишками маринаду, який виділився під час перемішування.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram