Салат з капусти та овочів у маринаді: осінній настрій на кухні
Осінь — час яскравих барв і насичених смаків. Коли на кухні пахне свіжими овочами, а на столі з’являється домашній салат із хрумкої капусти, моркви, перцю й цибулі у пряному маринаді. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 5 кг – білокачанна капуста;
- 1 кг – морква;
- 1 кг – солодкий перець;
- 1 кг – цибуля;
- 200–250 мл – оцет 9%;
- 800 мл – олія;
- 200 г – цукор;
- 80–100 г – сіль.
Покроковий рецепт
- Наріжте основні складові: капусту – нашаткуйте соломокою, моркву натріть на терці, цибулю – півкільцями, перець – довгими смужками.
- У великому посуді поєжнайте овочі. Додайте до них сіль та перець, олію, оцет. Перемішайте.
- Щільно утрамбуйте салат у чисті банки. Важливо, щоб не залишалося повітряних проміжків. Залийте залишками маринаду, який виділився під час перемішування.
Смачного!