• UA
  • RU
  • Традиційний рецепт грецького салату від Євгена Клопотенка

    22 Червня, 2022

    Без грецького салату не обходиться жоден святковий стіл. Його також готують і повсякденно, просто так, бо це надзвичайно корисний, поживний та смачний салат.

    Євген Клопотенко вирішив поділитись традиційним рецептом цього популярного салату – без зайвих інгредієнтів.

    Інгредієнти:

    • 200 г томатів чері або 2 томати
    • 1 великий огірок
    • 1 солодкий перець
    • ½ червоної цибулі
    • 50 г оливок без кісточок
    • 200 г сиру фета
    • 1-2 ч. л. орегано
    • 3-4 ст. л. оливкової олії
    • сіль до смаку

     

    Приготування:

    Крок 1. Візьміть глибоку миску або салатницю. Всі інгредієнти салату нарізайте та одразу перекладайте в неї. Якщо готуєте салат взимку, використовуйте томати чері, вони все ж таки смачніші та ароматніші за тепличні. У сезон овочів використовуйте будь-які томати, головне – м’ясистих сортів. Візьміть 200 г томатів чері або 2 середні томати. Перші помийте та розріжте навпіл. Якщо використовуєте звичайні томати, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середніми кубиками. Перекладіть у миску.

    Крок 2. Огірок помийте, розріжте навпіл, а потім наріжте кожну половинку півкільцями товщиною 0,5 см. Якщо потрібно, очистьте шкірку огірка. Перекладіть у миску до томатів.

    Крок 3. Солодкий перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку та насіння, а потім наріжте кубиком приблизно такого розміру, як і томати, якщо використовували звичайні, а не чері. У традиційному рецепті грецького салату використовується зелений солодкий перець, але можна замінити його червоним, помаранчевим або жовтим. Нарізаний перець перекладіть у миску.

    Крок 4. Половину червоної цибулі наріжте або півкільцями, або пір’ям. Також перекладіть у миску до всіх інгредієнтів салату.

    Крок 5. Якщо готуєте грецький салат у порційних тарілках, шматок фети покладіть зверху на овочі. Потім кожен, хто куштуватиме страву, сам наріже сир так, як йому заманеться. Якщо готуєте грецький салат на загальний стіл, 200 г сиру фети наріжте великим кубиком. Але додайте в миску в останню чергу.

    Крок 6. До всіх овочів додайте 50 г оливок без кісточок.

    Крок 7. Посипте салат 1-2 ч. л. сухого орегано.

    Крок 8. Заправте 3-4 ст. л. оливкової олії. Акуратно перемішайте, використовуючи дві ложки.

    Крок 9. Додайте в миску нарізану кубиками фету. Акуратно перемішайте, щоб шматочки фети залишилися цілими. Соліть салат в останню чергу, оскільки через цей інгредієнт овочі почнуть пускати сік. Пам’ятайте, що й фета, і оливки – солоні, тому спочатку спробуйте салат, а потім додавайте сіль.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Більше жінок на розмінування: уряди Канади та України обговорювали питання гендерної рівності

    29 квітня пройшла зустріч урядів Канади та України, у якому взяли участь представники Мінекономіки, Мінсоцполітики,...

    У Кам’янському налагоджено виробництво «Баггі» для потреб ЗСУ

    На одному з підприємств Кам’янського разом з волонтерами міста налагодили виробництво універсальних транспортних засобів типу...

    Великдень «на швидку руку»: як зробити вівсяну паску у мікрохвильовці

    Бездріжджова паска, чудове частування. Вівсяна паска може бути приготована як альтернатива традиційній великодній пасці або...

    Задовго до «подарунку» Хрущова: 106 років назад над Чорноморським флотом замайорів український прапор

    Сьогодні минає 106 років з часу звільнення Криму від російських більшовиків, чия окупація у січні...

    Смак Грузії: ліниві хачапурі на бігу

    Хачапурі, зберігаючи в собі багатовікову традицію грузинської кухні, завжди вражали своїм багатством смаку. Ці смачні...