Гарбуз – символ осені: рецепт салату з сезонним овочем від відомого шеф-кухаря
Відомий український шеф-кухар, який має декілька мереж ресторанів у Харкові та Дніпрі, Тарас Кліпін поділився рецептом, як приготувати легку й дуже яскраву осінню страву.
Головні смаки цього легкого корисного салату – гарбуз, сир і апельсинові нотки.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 100 г
- Перец чилі – 5 г
- Апельсин – 150 г
- Вершкове масло – 10 г
- Цукор – 10 г
- Сіль – 3 г
- Томати чері – 50 г
- Цибуля – 20 г
- Мікс салату – 70 г
- Сир бринза або фета – 50 г
- Оливкова олія – 20 мл
- Гірчиця – 10 г
Приготування:
Крок 1. Розрізаємо гарбуз та вирізаємо все зайве, чистимо від шкірки. Нарізаємо будь-яким способом, головне – не тонкими шматками, аби він не розвалився та добре карамелізувався. Нарізаємо апельсинову цедру соломкою.
Крок 2. Нагріваємо пательню та додаємо на поверхню вершкове масло, цукор, і цедру.
Також одночасно додаємо чилі і гарбуз. Коли гарбуз вже трошки позолотів, але все ще залишається твердим — вижимаємо на пательню сік з апельсину. Періодично помішуємо гарбуз, щоб він не пригорав.
Крок 3. Щоб зробити заправку, беремо оливкову олію, гірчицю, трошки апельсинового соку.
З пательні беремо ложку карамелі, але продовжуємо тримати гарбуз на вогні. Додаємо до нього сіль, перемішуємо заправку.
Крок 4. Нарізаємо томати та цибулю, а також вимикаємо вогонь під пательнею. В заправку кладемо томати та листя салату, і перемішуємо руками.
Крок 5. Викладаємо томати в заправці на тарілку, далі салат і зверху посипаємо цибулею. Наверх викладаємо готовий гарбуз і сир — можна обирати бринзу чи фету. Освіжаємо салат соком з апельсину.
Смачного!
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram