• UA
  • RU
  • Харчування восени: топ найкорисніших для здоров’я продуктів, які радить вживати провідний дієтолог з Кам’янського

    02 Листопада, 2022

    З настанням холодів наш організм потребує більше вітамінів, аби зміцнити імунну систему. Тим паче, на фоні постійного стресу, в якому ми перебуваємо зараз, збереження здоров’я та свого самопочуття – повинно бути на першому місці.

    Спеціалісти в галузі дієтології наголошують на важливості стежити за нервовою системою. Ні для кого не секрет, харчування впливає не лише на самопочуття, але й на настрій.

    «Наростає нервозність або навпаки депресивність. Не дарма на час осені припадає багато психічних захворювань. Та взагалі можуть загострюватися хронічні хвороби. У цей час дуже важливо стежити за своєю нервовою системою. А нам, українцям, особливо», – зазначила фахівець в галузі дієтології та нутриціології Анжеліка Рибко.

    Дієтолог опублікувала на своїй сторінці в Instagram перелік необхідних продуктів, які потребує наш організм в цю прохолодну пору року.

    Серед основних корисних продуктів, на які слід звернути увагу: цибуля, часник, картопля, буряк, морква, гарбуз, редька, селера, капуста всіх видів, і квашена теж, але дієтолог зазначає, що при вживанні квашених овочів, важливо, аби вони були не мариновані – без оцту та цукру.

    Звісно, у раціон здорового харчування восени необхідно включати фрукти.

    «Яблука, груші, цитрусові, лимони, гранати, хурма. Але важливо, щоб раціон складався на 70-80% із сезонних та місцевих продуктів, і тільки на 20-30% з привізних (наприклад банани, авокадо, оливки)», – наголосила Анжеліка Рибко.

    Важливо звернути увагу на спеції, які вживаєте. Вони повинні бути зігріваючими та підвищуючими імунітет. Дієтолог виділяє наступні:

    • прованські трави;
    • куркума;
    • коріандр;
    • запашний перець;
    • лавровий лист;
    • імбир (краще свіжий);
    • розмарин;
    • орегано;
    • базилік.

    Також Анжеліка Рибко закликає звертати увагу на особливості приготування їжі:

    «Більше готової їжі, ніж сирої. Гарячої, замість холодної. Вологої замість сухої (не час бутербродів) Більше хорошого жиру (стабільного палива: олія Гхі, сало, рослинні олії холодно віджиму). Менше вуглеводів, гріють не довго, відкладаються в жир швидко. Кокосову олію відкладаємо до весни (вона охолоджує)».

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Торт без випічки «Хвилинка»: готується дуже легко з простих інгредієнтів

    Шоколадний торт зі сметанним кремом “Хвилинка” без випічки за 15 хвилин! Дуже смачний, простий та...

    14 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    14 травня в Україні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни....

    Здай кров – врятуй життя: поліцейські Кам’янського вкотре стали донорами

    Днями правоохоронці знову завітали до Кам’янської міської станції переливання крові та поповнили вкрай необхідні запаси...

    Андрій Білоусов привітав працівників Кам’янського музею історії міста з професійним святом

    Ніч у місті минула тихо – без надзвичайних подій. Сьогодні, 18 травня, відзначається Міжнародний День...

    Електроситуація: що втратила Україна і чи чекати кам’янчанам підвищення тарифів?

    Із самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну – наша енергосистема регулярно зазнавала пошкоджень та...