• UA
  • RU
  • Харчування восени: топ найкорисніших для здоров’я продуктів, які радить вживати провідний дієтолог з Кам’янського

    02 Листопада, 2022

    З настанням холодів наш організм потребує більше вітамінів, аби зміцнити імунну систему. Тим паче, на фоні постійного стресу, в якому ми перебуваємо зараз, збереження здоров’я та свого самопочуття – повинно бути на першому місці.

    Спеціалісти в галузі дієтології наголошують на важливості стежити за нервовою системою. Ні для кого не секрет, харчування впливає не лише на самопочуття, але й на настрій.

    «Наростає нервозність або навпаки депресивність. Не дарма на час осені припадає багато психічних захворювань. Та взагалі можуть загострюватися хронічні хвороби. У цей час дуже важливо стежити за своєю нервовою системою. А нам, українцям, особливо», – зазначила фахівець в галузі дієтології та нутриціології Анжеліка Рибко.

    Дієтолог опублікувала на своїй сторінці в Instagram перелік необхідних продуктів, які потребує наш організм в цю прохолодну пору року.

    Серед основних корисних продуктів, на які слід звернути увагу: цибуля, часник, картопля, буряк, морква, гарбуз, редька, селера, капуста всіх видів, і квашена теж, але дієтолог зазначає, що при вживанні квашених овочів, важливо, аби вони були не мариновані – без оцту та цукру.

    Звісно, у раціон здорового харчування восени необхідно включати фрукти.

    «Яблука, груші, цитрусові, лимони, гранати, хурма. Але важливо, щоб раціон складався на 70-80% із сезонних та місцевих продуктів, і тільки на 20-30% з привізних (наприклад банани, авокадо, оливки)», – наголосила Анжеліка Рибко.

    Важливо звернути увагу на спеції, які вживаєте. Вони повинні бути зігріваючими та підвищуючими імунітет. Дієтолог виділяє наступні:

    • прованські трави;
    • куркума;
    • коріандр;
    • запашний перець;
    • лавровий лист;
    • імбир (краще свіжий);
    • розмарин;
    • орегано;
    • базилік.

    Також Анжеліка Рибко закликає звертати увагу на особливості приготування їжі:

    «Більше готової їжі, ніж сирої. Гарячої, замість холодної. Вологої замість сухої (не час бутербродів) Більше хорошого жиру (стабільного палива: олія Гхі, сало, рослинні олії холодно віджиму). Менше вуглеводів, гріють не довго, відкладаються в жир швидко. Кокосову олію відкладаємо до весни (вона охолоджує)».

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити