«Авдіївську кашу» презентували в музеї Кам’янського
23 Травня, 2023
Дмитро Кубанов
20 травня у музеї історії Кам’янського відбулася презентація Авдіївської каші, внесеної до Національного реєстру нематеріальної культурної спадщини за участі Авдіївського відділу культури, Авдіївської військової адміністрації та народного музею.
«Незважаючи на важкі часи, в музеї зібралися мешканці Авдіївки, що знайшли прихисток у Кам’янському чи інших містах України, неначе одна велика родина, що зберігає традицію навіть на інших територіях», – зазначила директорка музею Наталія Буланова.
Авдіївська каша готується з рису, яєць, вершкового масла та молока. Традиційно вона є елементом як ритуальної (на поминальних трапезах), так і родинної кухні. На святкових застіллях таку кашу подають як десерт.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram
Це може вас зацікавити
У мистецьких школах Кам’янського відзначили Міжнародний день джазу
30 квітня, у Міжнародний день джазу, в мистецьких навчальних закладах Кам’янського пройшла низка тематичних заходів....
ТОП-3 книги з саморозвитку від Бібліотеки на Шевченка
Книги з саморозвитку і розуміння власних емоцій та станів допомагають людям розвинути свідомість про власні...
Культурна афіша Кам’янського з 2 по 8 травня
Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 2 по 8 травня Основна сцена Академічного музично-драматичного...
Кам’янська художниця представила свою картину на весняній виставці у Львові
У розквіт весни у Львівському палаці мистецтв відкрився «Весняний салон – 2024». Традиційний захід, який...