"Авдіївську кашу" презентували в музеї Кам’янського
20 травня у музеї історії Кам’янського відбулася презентація Авдіївської каші, внесеної до Національного реєстру нематеріальної культурної спадщини за участі Авдіївського відділу культури, Авдіївської військової адміністрації та народного музею.
"Незважаючи на важкі часи, в музеї зібралися мешканці Авдіївки, що знайшли прихисток у Кам’янському чи інших містах України, неначе одна велика родина, що зберігає традицію навіть на інших територіях", – зазначила директорка музею Наталія Буланова.
Авдіївська каша готується з рису, яєць, вершкового масла та молока. Традиційно вона є елементом як ритуальної (на поминальних трапезах), так і родинної кухні. На святкових застіллях таку кашу подають як десерт.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram