• UA
  • RU
  • "Авдіївську кашу" презентували в музеї Кам’янського

    23 Травня, 2023 | Культура |

    20 травня у музеї історії Кам’янського відбулася презентація Авдіївської каші, внесеної до Національного реєстру нематеріальної культурної спадщини за участі Авдіївського відділу культури, Авдіївської військової адміністрації та народного музею.

    "Незважаючи на важкі часи, в музеї зібралися мешканці Авдіївки, що знайшли прихисток у Кам’янському чи інших містах України, неначе одна велика родина, що зберігає традицію навіть на інших територіях", – зазначила директорка музею Наталія Буланова.

    Авдіївська каша готується з рису, яєць, вершкового масла та молока. Традиційно вона є елементом як ритуальної (на поминальних трапезах), так і родинної кухні. На святкових застіллях таку кашу подають як десерт.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити