Сеньйор кабачок: ТОП–5 швидких, смачних і корисних страв
Кабачок – це надзвичайно корисний дієтичний овоч. Він містить чимало мінеральних солей, які добре впливають на шлунково-кишковий тракт, а також вітаміни С, В1 та В2, каротин і нікотинова кислота. Саме вони роблять кабачок практично обов’язковими для вживання людьми з цукровим діабетом чи хворобами серця або крові.
Сезон кабачків вже давно у розпалі. Зараз їх можна придбати у будь-якому супермаркеті, магазині чи на ринку.
Тож пропонуємо кілька рецептів надзвичайно смачних страв, які можна приготувати з кабачків або з їх додаванням. Ваша родина і гості обов’язково попросять добавки.
Салат із кабачків
Такий салатик сподобається тим, хто намагається підтримувати гарну форму. Він виходить легким і дуже апетитним. Тож готувати його можна хоч щодня, змінюючи лише заправку аби страва не приїдалася.
Інгредієнти:
кабачок – 2 шт.
сир "Фета" – 100 гр.
часник – 2 зубчики
стебло селери – половинка
помідор – половинка
грецький йогурт – 1 ст. л.
зелень
сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
По-перше, готуємо заправку.
- до чаші блендера кладемо сир, часник, нарізаний шматочками помідор і селеру, а також подрібнену зелень, йогурт, сіль і перець;
- все збиваємо до однорідної маси;
- готовій заправці даємо настоятися.
Кабачки промиваємо і нарізаємо тонкими пластинками. Перекладаємо у салатник і додаємо заправку.
Крем-суп із кабачків
Такий суп має ніжний вершковий смак, хоча готується без додавання молочних продуктів. Особливо сподобається така страва вегетаріанцям і любителям здорового харчування.
Інгредієнти:
кабачки – 1,3 кг.
цибуля – 2 шт. (маленькі)
часник – 2 зубчики
олія – 4 ст. л.
вода – 5 склянок
сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
У великій каструлі нагріваємо олію. Додаємо цибулю і часник та смажимо їх протягом 7-8 хвилин на слабкому вогні, часто помішуючи, до м’якості. Додаємо нарізані маленькими скибочками кабачки і готуємо далі, часто помішуючи – близько 10 хв.
Потім наливаємо воду і доводимо все до кипіння. Варимо, доки кабачки не стануть дуже м’якими – це ще приблизно 10 хв.
Подрібнюємо наш суп за допомогою блендера чи кухонного комбайна до стану однорідного пюре. Тоді заправляємо сіллю й перцем. Подавати можна як у гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Спагетті з кабачком
Така страва стане чудовою вечерею. Вона швидко готується, а з’їдається ще швидше.
Інгредієнти:
спагетті – 150-200 гр.
кабачок – 1 шт.
помідор – 1 шт.
часник, сіль, перець і приправи – за смаком
Спосіб приготування:
Відварюємо спагетті.
А поки вони готуються, розігріваємо сковорідку. Протягом 10 хвилин обсмажуємо на ній нарізані кабачки, помідор і часник. Підсолюємо та перчимо, а тоді – додаємо готові спагетті. Смажимо ще 5 хвилин. Все, страва готова.
За бажання до неї можна додати сир чи будь-яке м’ясо – це лише додасть їй смаку.
Курячі котлетки з кабачком
Кабачок у цих котлетах практично не відчувається, але прекрасно доповнює куряче м’ясо. Котлети можна подавати з будь-яким гарніром.
Дуже вділо такі котлети поєднуються із пюре з цвітної капусти або ж звичайним картопляним.
Інгредієнти:
куряче філе – 600-700 гр.
кабачки – 300 гр.
цибуля – 2 шт. (невеликі)
жовтки з яєць – 2 шт.
майонез – 2 ст. л.
гірчиця – 1 ст. л.
борошно (пшеничне або рисове) – ½ склянки
олія – 4 ст. л.
сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Гарно вимитий кабачок натираємо на тертці в друшляк, солимо та перемішуємо. В такому вигляді лишаємо його на 5 хвилин, а далі віджимаємо від зайвого соку і перекладаємо в миску.
Цибулю чистимо й ріжемо невеликими шматочками, кладемо до чаші блендера та подрібнюємо. Куряче філе нарізаємо середніми шматочками й теж подрібнюємо блендером.
Підготоване м’ясо і цибулю додаємо до кабачків. Туди ж кладемо курячі жовтки, сіль, перець, майонез, гірчицю та все добре змішуємо.
Накриваємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Присипаємо борошном дошку. Ложкою набираємо трохи фаршу і формуємо котлетки, які викладаємо на дошку. Зверху їх присипаємо борошном.
Сковороду з олією добре розігріваємо. Викладаємо котлетки та обсмажуємо з обох сторін до появи рум’яної скоринки.
Бутербродна намазка з кабачків
Така страва дуже легко готується і виручає, коли на приготування перекусу зовсім немає часу. Таку намазку навіть можна взяти з собою на пікнік аби перекусити, доки готується шашлик.
Інгредієнти:
кабачок – 2 шт. (500 г)
сметана – 2 ст. л.
часник – 2 зубчики
бринза – 150 гр.
кріп – 1 пучок
волоські горіхи – 20 гр.
сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Кабачки ретельно промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Ставимо сковороду на плиту і наливаємо в неї небагато олії. Як тільки вона підігріється, висипаємо кабачки та обсмажуємо їх на середньому вогні, постійно помішуючи, до повної готовності.
Знімаємо овочі з вогню, перекладаємо в миску та охолоджуємо. Вичавлюємо сюди ж часник, додаємо невеликий пучок подрібненої зелені і сметану. Бринзу натираємо на великій тертці й закладаємо в миску до решти інгредієнтів, як і подрібнені волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
Взагалі-то з кабачка можна приготувати безліч корисних страв. Експериментуйте, поєднуйте різні складові й хай вам смакує.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram