• UA
  • RU
  • Євген Босенко: «Артист – це універсальне створіння…»

    22 Жовтня, 2021

    Він – фаворит багатьох завсідників театру, а шанувальники називають його вишуканий баритон «золотим голосом Кам’янського». А ще 9 років тому, згадує головний режисер Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Сергій Чулков, до них прийшов хлопець з чудовим голосом і абсолютною відсутністю знань щодо сценічного мистецтва. Тоді йому запропонували стажування лише на два тижні. Проте цього Євгенові Босенку вистачило, щоб довести: він – невід’ємна частина творчого колективу театру.

    Соло тисячі облич

    Професійну підготовку вокаліста Женя пройшов у музичному коледжі, в заслуженої працівниці культури, майстрині вокалу Леоніди Градосельської. Каже – довелося чимось жертвувати, було і складно, і цікаво.

    Сьогодні вчитель заслужено пишається своїм учнем і коментує у соцмережі його роботу:

    «Ты – пример всем вокалистам. Потому что так, как работаешь ты – это большая редкость!»

    Творчі керівники театру називають Євгена кращим голосом театру, окрасою концертних програм. У його репертуарі класичні, народні та сучасні пісні, яскраві сольні концерти. Серед творчих напрацювань – популярний у глядачів Кам’янського авторський проєкт Євгена «ROCK SHOW».

    «Я люблю концерты, потому что там можно перевоплощаться лучше, чем в спектакле. Я могу в одной и той же песне выйти с разной прической, с разным гримом, в другом костюме, с другим внутренним наполнением. Я могу спеть грустную песню весело, а веселую – грустно. И тогда история будет меняться, отличаться от того, что люди видели до этого», – розповідає Євген Босенко.


    Театр – це наркотик

    Нині Євген успішно реалізовується і як вокаліст, і як артист драми. Каже: у своїй роботі вони не мають права на емоційне вигорання, постійно шукають підживлення в глядацькому залі. А інколи трапляється й таке, що просто у перехожому можуть угледіти жест чи рису, якої так не вистачало в ролі.

    «Бывает, идешь по улице, смотришь на людей – и сразу думаешь: этот человек колоритный персонаж, он мог бы сыграть эту роль. Или мы смотрим, как ведут себя люди – и нам как раз этого момента не хватало, чтоб найти персонажа. Мы перенимаем его манеру, делаем себя на основании увиденного, услышанного».

    Нині театр для Євгена Босенка – невід’ємна частина життя, місце професійного розвитку й подальшого росту. Артист жартує: «Театр – це наркотик» і впевнений, що вірно обрав свій шлях. Тож далі – лише вперед.

    Ну, а ще більше про Євгена Босенка можна дізнатися у програмі «Люди нашого міста».

    Знімки – з особистого архіву Євгена Босенка.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    На Кам’янському водосховищі два браконьєри виловили риби на 150 тисяч гривень

    Поліцейські Полтавщини припинили протиправну діяльність браконьєрів в акваторії Кам’янського водосховища. Двох чоловіків, які займалися незаконним...

    Таємниці неандертальців: вчені відтворили обличчя жінки, яка жила 75 тисяч років тому

    Нещодавно вийшов новий документальний фільм Netflix, у якому відтворено обличчя 75-тисячолітньої жінки-неандертальця, чий сплющений череп...

    Якою буде погода на Великдень

    «На Великдень місцями дощі ймовірні на заході та півночі України, на решті території буде без...

    Минуло понад два роки від дня потоплення ракетного крейсера «москва»

    Відтоді українці уразили щонайменше 27 кораблів різного типу зі складу чорноморського флоту рф. “Укрпошта” фіксує...

    Пляжний сезон по-антарктичному: як хижаки позують камерам українських полярників

    Українські плярники зі станції «Академік Вернадський» показали як безтурботно загоряє на сонечку один із найнебезпечніших...