• UA
  • RU
  • Смачна традиція Німеччини: різдвяний штолен. Простий рецепт до святкового столу кам’янчан

    Важко не помітити, як останнім часом штолен набуває популярності в святковому меню українських сімей. Він ідеально підійде до різдвяного посту, оскільки в нашому рецепті він бездріжджовий.

    Насичений смак цій випічці надає величезна кількість родзинок, цукатів, горіхів, маку, марципану або інших сухофруктів, вимочених в ароматному алкоголі.
    Рекомендуємо зупинитись на цукатах (50 г), родзинках (50 г) і в’яленій вишні (50 г). Замочувати у коньяку або ромі на 20-30 хвилин.
    Наступним кроком злийте зайву рідину.

    Рождественский штоллен — выпечка с многовековой историей (+ РЕЦЕПТ) | "Сибирская католическая газета"

    Для замішування тіста змішайте разом:

    • мигдальне борошно (50 г),
    • пшеничне борошно (300 г),
    • цукор (150 г),
    • сіль (щіпка),
    • ванільний цукор (1 ч.л.),
    • розпушувач тіста (1 ч.л.) і мелений кардамон (0,5 ч.л.).

    Перемішуючи, формуємо однорідну масу.

    Додайте до тіста:

    • яйця (1 шт.),
    • сир (150 г),
    • сік половинки апельсину,
    • підтанувше вершкове масло (100 г),
    • заздалегідь замочені цукати і сухофрукти.

    Головним секретом тіста цієї випічки варто вважати натерту цедру апельсину, яку замішують до загальної маси безпосередньо перед випіканням.

    Штоллен — классические рецепты немецкого рождественского кекса

    У розігріту до 180 градусів духовку кладемо сформовану буханку на 40 хвилин, а в цей час приготуємо сироп для штолену.

    Змішаємо у невеличкій каструлі:

    • 100 г цукрової пудри,
    • 150 мл води,
    • додамо 3 зірочки бадьяна.
    Чекаємо поки закипить – і варимо так 10 хвилин.
    Наш готовий штолен пропитуємо сиропом і присипаємо залишками цукрової пудри.

    Смачного Різдва!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити