У Кам’янському пройшов семінар-практикум школи кулінарної майстерності
На семінарі обговорювали питання особливостей технології приготування страв для дітей в організованих колективах з урахуванням сучасних тенденцій щодо споживання здорової їжі, а також збереження вітамінної цінності страв.
Протягом трьох днів роботи школи кулінарної майстерності 123 представника міських закладів дошкільної освіти, які причетні до надання послуг з харчування, зокрема це кухарі, комірники, медичні сестри, спілкувалися із фахівцями Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
Як відомо, в Україні впроваджується Стратегія реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. Вона не обмежується оновленням підходів до харчування лише у школах. Для дошкільних закладів також передбачено низку змін та новацій, основаних на принципах здорового харчування.
Під час заходу спеціалісти обговорили важливі питання харчування в умовах воєнного стану, дотримання санітарного законодавства, складання примірного чотиритижневого сезонного меню, запровадження новітніх технологій під час приготування страв, належного виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
А у практичній частині семінару шеф-кухарі закладів дошкільної освіти продемонстрували свої знання з технологій приготування страв та поділилися відгуками дошкільнят своїх закладів про нові корисні страви.
Крім того, учасникам були надані інформаційні довідки із впровадження системи НАССР та пам’ятки щодо основних вимог до організації харчування дітей у закладах освіти.