• UA
  • RU
  • У Кам’янському пройшов семінар-практикум школи кулінарної майстерності

    19 Грудня, 2023

    На семінарі обговорювали питання особливостей технології приготування страв для дітей в організованих колективах з урахуванням сучасних тенденцій щодо споживання здорової їжі, а також збереження вітамінної цінності страв.

    Протягом трьох днів роботи школи кулінарної майстерності 123 представника міських закладів дошкільної освіти, які причетні до надання послуг з харчування, зокрема це кухарі, комірники, медичні сестри, спілкувалися із фахівцями Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

    Як відомо, в Україні впроваджується Стратегія реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. Вона не обмежується оновленням підходів до харчування лише у школах. Для дошкільних закладів також передбачено низку змін та новацій, основаних на принципах здорового харчування.

    Під час заходу спеціалісти обговорили важливі питання харчування в умовах воєнного стану, дотримання санітарного законодавства, складання примірного чотиритижневого сезонного меню, запровадження новітніх технологій під час приготування страв, належного виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

     А у практичній частині семінару шеф-кухарі закладів дошкільної освіти продемонстрували свої знання з технологій приготування страв та поділилися відгуками дошкільнят своїх закладів про нові корисні  страви.

    Крім того, учасникам були надані інформаційні довідки із впровадження системи НАССР та пам’ятки щодо основних вимог до організації харчування дітей у закладах освіти.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    У центрі Кам’янського заїжджі грабіжники зірвали з жінки золоту прикрасу

    Поліцейські Кам’янського затримали двох чоловіків за пограбування 50-річної жінки. Нападники зірвали з шиї потерпілої золоту...

    Кава, як добриво: 5 способів застосування кавової гущі

    Кавова гуща залишається після приготування кави з мелених зерен і часто, після вживання ароматного напою,...

    «Бджола» об’єднує людей навколо української культури

    3 травня Центр молодіжних ініціатив спільно з ГО «Бджола» за підтримки міського голови Андрія Білоусова...

    Чергова “випадкова” смерть у ТЦК: у Кривому Розі помер 44-річний чоловік

    5 травня у Саксаганському ТЦК помер військовозобов’язаний. Чоловікові було 44 роки. Інформацію підтвердили у Дніпропетровському...

    Ціни здивували, таких пасок ще не було

    В Україні ціни на великодні паски варіюються залежно від магазину, ваги та складу випічки. Перший...