Хороша закуска– квашена капустка!
Така знайома нам всім страва з неймовірним варіаціями рецептів. Але знайти серед них унікальний та правдивий метод справа нелегка.
Сьогодні ділимось неймовірним рецептом квашеної капусти, який точно вас вразить своєї простотою і смакотою.
Для початку перелічимо інгредієнти на 3–літрову банку:
- 2–2,5 кг капусти
- 3 лаврові листи
- 1 морква
- 2 ст. л. солі
- 1,5 л води
Все починається з вибору смачної капустки. Тримайте лайфхак: варто обрати пізні зимові сорти. Такі качани мають більшу концентрацію цукру, а їхнє листя туге та щільне.
Загалом, процес приготування легкий і швидкий. А витримка займатиме лише 3 дні. Не переживайте, куштувати можна вже через добу після вироблення. Зберігати можна просто у холодильнику під кришкою.
Крок 1. Підготовка овочів
Очищуємо капусту, знімаємо пошкоджене чи тверде верхнє листя, вирізаємо серцевину. Помиємо овоч під струменем холодної води та обітріть кухонним рушником. Очищуємо також моркву.
Для подальших дій розрізаємо качан навпіл або на чверті, пошинкуйте як зручніше. Натираємо моркву на крупній терці. Змішаймо овочі разом. Додаємо до суміші 3 лаврові листи. Покладемо все у чисту банку гарно утрамбовуючи, щоб не було пустот.
Крок 2. Підготовка розчину для заливання
Змішайте 1,5 л окропу та 2 ст.л. солі, допоки сіль повністю не розчиниться. Дайте розсолу охолонути і залийте в банку з вже утрамбованими овочима.
Крок 3. Процес бродіння
Поставте банку у глибоку миску, на випадок, якщо розсіл почне витікати, та розташуйте її на кухні поблизу плити або іншого місця, де тепло. Накрийте марлею або кришкою із дірками, аби капуста дихала.
Через добу рекомендується протикнути ножем чи шампуром капусту аж до самого низу банки, аби випустити всі накоплені гази. Варто ще прибирати і піну зверху, аж поки не закінчиться процес бродіння.
Зачекавши три дні, можна з легкістю і впевненістю вживати таку хрустку закуску.
Смачного!