Романтична вечеря: як здивувати кохану людину в День закоханих
Звичайно, романтичну вечерю можна організувати будь-якого дня, не чекаючи особливого випадку чи свята всіх закоханих. Але якщо особливий вечір намічено саме на 14 лютого, насамперед слід відправити дітей до бабусі з дідусем. Так само не варто затримуватися на роботі і обов’язково потрібно запастися чудовим настроєм, адже їжа, яка готується з любов’ю, виходить подвійно смачнішою.
Пропонуємо до вашої уваги декілька нескладних святкових рецептів. Приготовані завдяки цим покроковим інструкціям страви зроблять ваш романтичний вечір на 14 лютого по-справжньому смачним.
Закуска: Човники з авокадо з ананасами та креветками
Це не лише апетитна, але й розкішна страва, яка стане справжньою родзинкою святкового столу.
Щоб зробити такі човники, знадобляться:
- очищені креветки — 200 г;
- авокадо — 2 шт. (краще вибирати м’якші плоди — вони точно будуть стиглими);
- консервований ананас — 100 г;
- натуральний йогурт без барвника — 5 ст. л.;
- свіжий кріп — для прикраси.
Приготування:
- Авокадо добре промити проточною водою, просушити та розрізати навпіл. Вийняти із плодів кісточку. Ложкою акуратно витягти м’якоть, потім подрібнити її ножем або блендером до пюре.
- Відварені креветки нарізати на маленькі шматочки. Змішати їх із пюре з авокадо.
- До маси, що вийшла, додати подрібнений консервований ананас.
- Заправити суміш продуктів натуральним йогуртом, трохи посолити.
- Викласти масу в човники з авокадо, кожен прикрасити зеленню.
Основна страва: Лосось під білим соусом з хріну:
Ви легко приготуєте цю супершвидку та просту вечерю, яка особливо сподобається любителям риби. Це гарна альтернатива смаженим стравам — все, що вам потрібно зробити, це приправити, приготувати соус, і він справді все зробить сам. Лосось, запечений у соусі з хріну, виходити м’яким і тане у роті після запікання. Можна подавати його із часниковим багетом або з гречкою чи рисом.
Інгредієнти:
Основні:
- Лосось, філе – 400 г
- Лимон – сік за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Для соусу:
- Цибуля ріпчастий – 1 шт.;
- Овочевий бульйон – 0.5 склянки;
- Сметана 30% – 100 г;
- Лимон – 1 шт.;
- Хрін білий, маринований – 5 ч. л.;
- Олія вершкова 73% – 2 ст. л.;
- Кріп, пучок – 1 шт.;
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 градусів, нагрівши "згору-внизу".
- Лосось промийте під холодною водою та обсушіть паперовим рушником. Можна запікати цілим або розділити філе на дві частини.
- Приправте рибу сіллю, перцем і збризніть лимонним соком.
- Збризніть оливковою олією форму для духовки та викладіть лосось. Запікайте приблизно 25 хвилин. Обережно, щоб риба не засохла!
- За цей час приготуйте соус. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а потім обмастіть на вершковому маслі. Коли вони стануть прозорими, влийте овочевий бульйон, додайте сік одного лимона і доведіть до кипіння. Тепер влийте сметану і швидко перемішайте, приправте сіллю, перцем і додайте подрібнений кріп. Все проваріть. Наприкінці додайте хрін. Перевірте смак – якщо хочете, додайте ще трохи хріну. Зніміть соус з вогню або зменште вогонь до мінімуму. Додайте 1 ложку вершкового масла і помішуйте, доки воно не розтане.
- Викладіть рибу, полийте її соусом, і ваш запечений лосось під соусом з хріну готовий.
Десерт: Полуничне безе
Безе – це швидкий і простий десерт із яєчних білків, збитих із цукром та запечених у духовці. Назва “безе” походить від французького слова baiser – поцілунок. Що тільки наголошує на тому, що це ідеальний рецепт до Дня святого Валентина.
Інгредієнти:
- Яєчний білок – 2 шт.;
- Цукрова пудра – 120 г;
- Крохмал – 1 ч.л.;
- Полуниця – 200 г;
- Ванільний цукор – 15г.
Приготування:
- Полуницю перебийте у блендері до стану пюре без грудочок.
- До полуничного пюре додайте крохмаль, ванільний цукор та перемішайте. Уваріть до загусання. Охолодіть, поставивши каструлю у холодну воду.
- Білки та цукрову пудру збийте до піків.
- Змішайте полуничне пюре і збиті білки. Акуратно перемішайте.
- На лист викладіть кондитерським мішком або ложкою невеликі безе. Нагрійте духовку до 100˚C. Поставте безе в духовку та знизьте температуру до 80˚C. Випікайте 120 хвилин.
А як правильно обрати букет для коханої, читайте тут.