• UA
  • RU
  • Романтична вечеря: як здивувати кохану людину в День закоханих

    13 Лютого, 2024

    Звичайно, романтичну вечерю можна організувати будь-якого дня, не чекаючи особливого випадку чи свята всіх закоханих. Але якщо особливий вечір намічено саме на 14 лютого, насамперед слід відправити дітей до бабусі з дідусем. Так само не варто затримуватися на роботі і обов’язково потрібно запастися чудовим настроєм, адже їжа, яка готується з любов’ю, виходить подвійно смачнішою.

    Пропонуємо до вашої уваги декілька нескладних святкових рецептів. Приготовані завдяки цим покроковим інструкціям страви зроблять ваш романтичний вечір на 14 лютого по-справжньому смачним.

    Закуска: Човники з авокадо з ананасами та креветками

    Це не лише апетитна, але й розкішна страва, яка стане справжньою родзинкою святкового столу.

    Щоб зробити такі човники, знадобляться:

    • очищені креветки — 200 г;
    • авокадо — 2 шт. (краще вибирати м’якші плоди — вони точно будуть стиглими);
    • консервований ананас — 100 г;
    • натуральний йогурт без барвника — 5 ст. л.;
    • свіжий кріп — для прикраси.

    Приготування:

    • Авокадо добре промити проточною водою, просушити та розрізати навпіл. Вийняти із плодів кісточку. Ложкою акуратно витягти м’якоть, потім подрібнити її ножем або блендером до пюре.
    • Відварені креветки нарізати на маленькі шматочки. Змішати їх із пюре з авокадо.
    • До маси, що вийшла, додати подрібнений консервований ананас.
    • Заправити суміш продуктів натуральним йогуртом, трохи посолити.
    • Викласти масу в човники з авокадо, кожен прикрасити зеленню.

    Основна страва: Лосось під білим соусом з хріну:

    Ви легко приготуєте цю супершвидку та просту вечерю, яка особливо сподобається любителям риби. Це гарна альтернатива смаженим стравам — все, що вам потрібно зробити, це приправити, приготувати соус, і він справді все зробить сам. Лосось, запечений у соусі з хріну, виходити м’яким і тане у роті після запікання. Можна подавати його із часниковим багетом або з гречкою чи рисом.

    Інгредієнти:

    Основні:

    • Лосось, філе – 400 г
    • Лимон – сік за смаком
    • Сіль – за смаком
    • Перець чорний мелений – за смаком

    Для соусу:

    • Цибуля ріпчастий – 1 шт.;
    • Овочевий бульйон – 0.5 склянки;
    • Сметана 30% – 100 г;
    • Лимон – 1 шт.;
    • Хрін білий, маринований – 5 ч. л.;
    • Олія вершкова 73% – 2 ст. л.;
    • Кріп, пучок – 1 шт.;
    • Сіль, перець – за смаком.

    Приготування:

    • Розігрійте духовку до 190 градусів, нагрівши «згору-внизу».
    • Лосось промийте під холодною водою та обсушіть паперовим рушником. Можна запікати цілим або розділити філе на дві частини.
    • Приправте рибу сіллю, перцем і збризніть лимонним соком.
    • Збризніть оливковою олією форму для духовки та викладіть лосось. Запікайте приблизно 25 хвилин. Обережно, щоб риба не засохла!
    • За цей час приготуйте соус. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а потім обмастіть на вершковому маслі. Коли вони стануть прозорими, влийте овочевий бульйон, додайте сік одного лимона і доведіть до кипіння. Тепер влийте сметану і швидко перемішайте, приправте сіллю, перцем і додайте подрібнений кріп. Все проваріть. Наприкінці додайте хрін. Перевірте смак – якщо хочете, додайте ще трохи хріну. Зніміть соус з вогню або зменште вогонь до мінімуму. Додайте 1 ложку вершкового масла і помішуйте, доки воно не розтане.
    • Викладіть рибу, полийте її соусом, і ваш запечений лосось під соусом з хріну готовий.

    Десерт: Полуничне безе

    Безе – це швидкий і простий десерт із яєчних білків, збитих із цукром та запечених у духовці. Назва “безе” походить від французького слова baiser – поцілунок. Що тільки наголошує на тому, що це ідеальний рецепт до Дня святого Валентина.

    Інгредієнти:

    • Яєчний білок – 2 шт.;
    • Цукрова пудра – 120 г;
    • Крохмал – 1 ч.л.;
    • Полуниця – 200 г;
    • Ванільний цукор – 15г.

    Приготування:

    • Полуницю перебийте у блендері до стану пюре без грудочок.
    • До полуничного пюре додайте крохмаль, ванільний цукор та перемішайте. Уваріть до загусання. Охолодіть, поставивши каструлю у холодну воду.
    • Білки та цукрову пудру збийте до піків.
    • Змішайте полуничне пюре і збиті білки. Акуратно перемішайте.
    • На лист викладіть кондитерським мішком або ложкою невеликі безе. Нагрійте духовку до 100˚C. Поставте безе в духовку та знизьте температуру до 80˚C. Випікайте 120 хвилин.

    А як правильно обрати букет для коханої, читайте тут.

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Фоторепортаж: Екскурсія молоді до МІС

    11 квітня у студії міської інформаційної служби було гучно. Учні молодіжного руху благодійного фонду «Карітас...

    Кам’янські рятувальники провели інструктажі в храмах до прийдешніх Великодніх свят

    15 квітня для запобігання пожежам та надзвичайним ситуаціям під час святкування Великодня фахівці ДСНС Кам’янського...

    Хто такі військові капелани та яка їх роль на фронті

    З 2021 року військове капеланство є професією, яка офіційно існує в Україні. Військовий капелан не долучається...

    Центральний парк до відпочинку готовий (фоторепортаж)

    Відпочинок у парку — це чудова можливість відновити сили, насолодитися природою та відчути спокій. Парки...

    Від Леонардо да Вінчі до сьогодення: Всесвітній день мистецтва

    Всесвітній день мистецтва святкується щорічно 15 квітня, щоб відзначити важливість мистецтва для людства і його...