Романтична вечеря: як здивувати кохану людину в День закоханих

13 Лютого, 2024 |

Звичайно, романтичну вечерю можна організувати будь-якого дня, не чекаючи особливого випадку чи свята всіх закоханих. Але якщо особливий вечір намічено саме на 14 лютого, насамперед слід відправити дітей до бабусі з дідусем. Так само не варто затримуватися на роботі і обов’язково потрібно запастися чудовим настроєм, адже їжа, яка готується з любов’ю, виходить подвійно смачнішою.

Пропонуємо до вашої уваги декілька нескладних святкових рецептів. Приготовані завдяки цим покроковим інструкціям страви зроблять ваш романтичний вечір на 14 лютого по-справжньому смачним.

Закуска: Човники з авокадо з ананасами та креветками

Це не лише апетитна, але й розкішна страва, яка стане справжньою родзинкою святкового столу.

Щоб зробити такі човники, знадобляться:

  • очищені креветки — 200 г;
  • авокадо — 2 шт. (краще вибирати м’якші плоди — вони точно будуть стиглими);
  • консервований ананас — 100 г;
  • натуральний йогурт без барвника — 5 ст. л.;
  • свіжий кріп — для прикраси.

Приготування:

  • Авокадо добре промити проточною водою, просушити та розрізати навпіл. Вийняти із плодів кісточку. Ложкою акуратно витягти м’якоть, потім подрібнити її ножем або блендером до пюре.
  • Відварені креветки нарізати на маленькі шматочки. Змішати їх із пюре з авокадо.
  • До маси, що вийшла, додати подрібнений консервований ананас.
  • Заправити суміш продуктів натуральним йогуртом, трохи посолити.
  • Викласти масу в човники з авокадо, кожен прикрасити зеленню.

Основна страва: Лосось під білим соусом з хріну:

Ви легко приготуєте цю супершвидку та просту вечерю, яка особливо сподобається любителям риби. Це гарна альтернатива смаженим стравам — все, що вам потрібно зробити, це приправити, приготувати соус, і він справді все зробить сам. Лосось, запечений у соусі з хріну, виходити м’яким і тане у роті після запікання. Можна подавати його із часниковим багетом або з гречкою чи рисом.

Інгредієнти:

Основні:

  • Лосось, філе – 400 г
  • Лимон – сік за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для соусу:

  • Цибуля ріпчастий – 1 шт.;
  • Овочевий бульйон – 0.5 склянки;
  • Сметана 30% – 100 г;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Хрін білий, маринований – 5 ч. л.;
  • Олія вершкова 73% – 2 ст. л.;
  • Кріп, пучок – 1 шт.;
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 190 градусів, нагрівши «згору-внизу».
  • Лосось промийте під холодною водою та обсушіть паперовим рушником. Можна запікати цілим або розділити філе на дві частини.
  • Приправте рибу сіллю, перцем і збризніть лимонним соком.
  • Збризніть оливковою олією форму для духовки та викладіть лосось. Запікайте приблизно 25 хвилин. Обережно, щоб риба не засохла!
  • За цей час приготуйте соус. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а потім обмастіть на вершковому маслі. Коли вони стануть прозорими, влийте овочевий бульйон, додайте сік одного лимона і доведіть до кипіння. Тепер влийте сметану і швидко перемішайте, приправте сіллю, перцем і додайте подрібнений кріп. Все проваріть. Наприкінці додайте хрін. Перевірте смак – якщо хочете, додайте ще трохи хріну. Зніміть соус з вогню або зменште вогонь до мінімуму. Додайте 1 ложку вершкового масла і помішуйте, доки воно не розтане.
  • Викладіть рибу, полийте її соусом, і ваш запечений лосось під соусом з хріну готовий.

Десерт: Полуничне безе

Безе – це швидкий і простий десерт із яєчних білків, збитих із цукром та запечених у духовці. Назва “безе” походить від французького слова baiser – поцілунок. Що тільки наголошує на тому, що це ідеальний рецепт до Дня святого Валентина.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 2 шт.;
  • Цукрова пудра – 120 г;
  • Крохмал – 1 ч.л.;
  • Полуниця – 200 г;
  • Ванільний цукор – 15г.

Приготування:

  • Полуницю перебийте у блендері до стану пюре без грудочок.
  • До полуничного пюре додайте крохмаль, ванільний цукор та перемішайте. Уваріть до загусання. Охолодіть, поставивши каструлю у холодну воду.
  • Білки та цукрову пудру збийте до піків.
  • Змішайте полуничне пюре і збиті білки. Акуратно перемішайте.
  • На лист викладіть кондитерським мішком або ложкою невеликі безе. Нагрійте духовку до 100˚C. Поставте безе в духовку та знизьте температуру до 80˚C. Випікайте 120 хвилин.

А як правильно обрати букет для коханої, читайте тут.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

В Музеї історії міста Кам’янське відбулася публічна розмова «Як мене (не) колонізували»

25 липня в Музеї історії міста Кам’янське відбулася публічна розмова «Як мене (не) колонізували» у...

Міський голова привітав медиків Кам’янського з професійним святом

Напередодні Дня медичного працівника, що з 2023 року відзначається в Україні 27 липня, міський голова...

На Дніпропетровщині презентували план підтримки ромської спільноти

План заходів, який сприятиме підтримці ромів, презентували на Дніпропетровщині. Про це повідомили в обласній військовій...

22 липня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

22 липня в Україні День літнього відпочинку. Віряни вшановують пам’ять святої рівноапостольної Марії Магдалини. Іменини...

Душив, а потім викинув приятельку з балкону 11 поверху: у Дніпрі затримано вбивцю

Увечері 21 липня до поліції надійшов виклик з  повідомленням, що біля багатоповерхівки на вулиці Антоновича...