• UA
  • RU
  • ТОП страв до посту, які ви зможете приготувати зі звичайної моркви

    23 Березня, 2024

    Морква – не лише корисний овоч, а й продукт, з якого можна приготувати багато цікавого і смачного. До посту, страви, що приготовані із овочів особливо підійдуть.

    Пиріжки з морквою та горіхами

    Інгредієнти:

    Для тіста:

    • 700 г борошна;
    • 1 скл. Молока
    • 3 яйця;
    • 100 г вершкового масла;
    • 2 ч. ложки сухих дріжджів;
    • 2 ч. ложки цукру.

    Для начинки:

    • 4 морквини;
    • 150 г очищених грецьких горіхів;
    • 4 ст. ложки меду;
    • 20 г вершкового масла;
    • кориця мелена, цукор – за смаком.

    Приготування:

    • 2/3 борошна просіяти в миску, зробити поглиблення, збити 2 яйця і помішуючи, тонкою цівкою влити молоко.
    • Додати сіль, цукор і дріжджі, все перемішати.
    • Розтопити вершкове масло і теплим додати до суміші.
    • Замісити не дуже круте тісто, зробити з нього овал, накрити полотенцем і поставити в тепле місце, щоб сходило. Як зійде, ще 2 рази замісити.
    • Моркву нашинкувати і протушкувати на вершковому маслі до м’якості. Додати перемелені горіхи, мед і зняти з вогню. Додати корицю і цукор. На кожен шматочок тіста викласти 1-2 ч. ложки начинки. з’єднати краї і викласти на змащене олією і присипане борошном деко.
    • Змастити збитим жовтком і лишити на 15 хвилин. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.
    Пиріжки з морквою та горіхами / Фото: з мережі

    Салат із моркви з курагою

    Інгредієнти:

    • 2 морквини;
    • 10 штук кураги;
    • 2 ст. ложки меду.

    Приготування:

    • Моркву помити, почистити, натерти на дрібній тертці.
    • Курагу дрібно порізати. Все змішати, заправити медом.
    Салат із моркви з курагою / Фото: з мережі

    Запіканка з морквою та сиром

    Інгредієнти:

    • 4 морквини;
    • 1 скл. кисломолочного сиру;
    • 3 ст. ложки вершкового масла;
    • 0,5 скл. манки;
    • 1,5 скл. молока;
    • 4 яйця;
    • 4 ст. ложки мелених сухарів;
    • 4 ст. ложки сметани;
    • цукор, сіль.

    Приготування:

    • Моркву помити, почистити, перекрутити через м’ясорубку, додавши трішки води. Зварити густу манку на молоці. Додати цукор, масло, жовтки, сіль, змішати з перекрученою на м’ясорубці морквою.
    • Збити білки, додати до моркви. Викласти на змащене жиром і посипане сухарями деко, поставити в розігріту духовку.
    • Запікати до готовності. Подавати зі сметаною.
    Запіканка з морквою та сиром / Фото: з мережі

    Смачного!

    Раніше ми писали: Вівсяні батончики з горішками та сухофруктами: чудова ідея для поживного перекусу

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    До уваги рибалок: до 16 червня діє нерестова заборона

    На Кам’янському водосховищі нерестова заборона триває з 8 квітня по 16 червня. Відповідно до Правил...

    У Кам’янському налагоджено виробництво дронів та засобів радіоелектронної боротьби

    В рамках співпраці громадських організацій «Бджола» та «Благодійний фонд «Ми з Кам’янського» в нашому місті...

    Виставка «Мистецтво, що змиває з душі пил буденності»: довгоочікуваний поклик творчого серця Зої Машкіної

      У центральній міській бібліотеці імені Тараса Шевченка небайдужі до творчості кам’янчани зібралися на дебютній...

    Ідеальне доповнення до борщу: пиріжки зі щавлем і фетою

    Щавель, мабуть, головна перша зелень весни. Так, одразу виникає картинка: зелений борщ зі щавлем та...

    Борщова майстерність: настоювати та заморожувати

    Борщ – символ української кухні, відомий своїм багатством смаків і ароматів. Процес приготування цього традиційного...