ТОП страв до посту, які ви зможете приготувати зі звичайної моркви
Морква – не лише корисний овоч, а й продукт, з якого можна приготувати багато цікавого і смачного. До посту, страви, що приготовані із овочів особливо підійдуть.
Пиріжки з морквою та горіхами
Інгредієнти:
Для тіста:
- 700 г борошна;
- 1 скл. Молока
- 3 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 2 ч. ложки сухих дріжджів;
- 2 ч. ложки цукру.
Для начинки:
- 4 морквини;
- 150 г очищених грецьких горіхів;
- 4 ст. ложки меду;
- 20 г вершкового масла;
- кориця мелена, цукор – за смаком.
Приготування:
- 2/3 борошна просіяти в миску, зробити поглиблення, збити 2 яйця і помішуючи, тонкою цівкою влити молоко.
- Додати сіль, цукор і дріжджі, все перемішати.
- Розтопити вершкове масло і теплим додати до суміші.
- Замісити не дуже круте тісто, зробити з нього овал, накрити полотенцем і поставити в тепле місце, щоб сходило. Як зійде, ще 2 рази замісити.
- Моркву нашинкувати і протушкувати на вершковому маслі до м’якості. Додати перемелені горіхи, мед і зняти з вогню. Додати корицю і цукор. На кожен шматочок тіста викласти 1-2 ч. ложки начинки. з’єднати краї і викласти на змащене олією і присипане борошном деко.
- Змастити збитим жовтком і лишити на 15 хвилин. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.
Салат із моркви з курагою
Інгредієнти:
- 2 морквини;
- 10 штук кураги;
- 2 ст. ложки меду.
Приготування:
- Моркву помити, почистити, натерти на дрібній тертці.
- Курагу дрібно порізати. Все змішати, заправити медом.
Запіканка з морквою та сиром
Інгредієнти:
- 4 морквини;
- 1 скл. кисломолочного сиру;
- 3 ст. ложки вершкового масла;
- 0,5 скл. манки;
- 1,5 скл. молока;
- 4 яйця;
- 4 ст. ложки мелених сухарів;
- 4 ст. ложки сметани;
- цукор, сіль.
Приготування:
- Моркву помити, почистити, перекрутити через м’ясорубку, додавши трішки води. Зварити густу манку на молоці. Додати цукор, масло, жовтки, сіль, змішати з перекрученою на м’ясорубці морквою.
- Збити білки, додати до моркви. Викласти на змащене жиром і посипане сухарями деко, поставити в розігріту духовку.
- Запікати до готовності. Подавати зі сметаною.
Смачного!
Раніше ми писали: Вівсяні батончики з горішками та сухофруктами: чудова ідея для поживного перекусу