• UA
  • RU
  • Міжнародний день віскі

    27 Березня, 2024

    Міжнародний день віскі (International Whiskey Day), що відзначається щорічно 27 березня, – це неофіційне свято, день, присвячений вшануванню багатої історії, різноманітних смаків і культурного значення віскі. Цей особливий день не лише вшановує улюблений напій, але й підтримує благородну справу, підвищуючи обізнаність та збираючи кошти на дослідження хвороби Паркінсона.

    Міжнародний день віскі / Фото з інтернету

    ПОХОДЖЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВІСКІ

    Міжнародний день віскі був офіційно започаткований у 2009 році на Фестивалі віскі в Північних Нідерландах на честь відомого британського письменника Майкла Джексона (не плутати з поп-зіркою). Відзначається в день народження Джексона, щоб віддати належне його значному внеску у світ віскі. Джексон, плідний письменник і журналіст, зіграв важливу роль у популяризації односолодового віскі та пива завдяки своїм обширним оглядам і книгам. Його творчість залишила незгладимий слід у віскі-індустрії, принісши йому почесне звання “Майстра Куайча”.

    Міжнародний день віскі / Фото з інтернету

    Дата святкування обрана саме на честь дня народження Майкла Джеймса Джексона (1942 рік), який розробив концепцію дегустації, шкалу оцінки якості віскі, а також написав багато аналогічних ґрунтовних робіт щодо пива.

    ІСТОРІЯ ВІСКІ

    Віскі – це міцний алкогольний напій, який отримують із різних видів зерна (пшениця, жито, кукурудза, ячмінь чи гречка). Тільки односолодового віскі налічується близько 5 тисяч різновидів. Найпопулярніші віскі виготовляють шотландці й ірландці – з ячмінного зерна. Напій з кукурудзи виробляють в США, з жита – у Канаді. Віскі зберігають у закритих бочках не менше трьох років.

    Міжнародний день віскі / Фото з інтернету

    Історія віскі сягає глибокої давнини, перші свідчення дистиляції були знайдені в Месопотамії близько 2000 року до н.е. Процес дистиляції вдосконалювався протягом століть, а значні зміни відбулися в Шотландії, де монахи виготовили перші зразки віскі в 11-му столітті. Саме слово “віскі” походить від гельської “uisce beatha”, що означає “вода життя”, підкреслюючи поважне місце алкоголю в суспільстві.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    На що розраховувати військовим: Міноборони створило калькулятор грошового забезпечення

    Міністерство оборони України створило онлайн-калькулятор для військовослужбовців. На сайті є можливість розрахувати майбутні виплати військовослужбовцям...

    Символ майбутньої перемоги: на одному з підприємств Дніпропетровщини оселився птах миру

    Чорногуз впевнено освоїв новий життєвий простір, що належить Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінату. Своєю домівкою птах обрав...

    9 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    9 травня в Україні День Європи. У вірян – Світлий четвер. Іменини святкують Юлія та...

    Через «Дію» можна подати заяву до міжнародного реєстру збитків

    Усі, хто має Акт про обстеження від місцевої влади про зруйноване або пошкоджене житло, можуть...

    Якої погоди очікувати у Кам’янському 7 травня

    День 7 травня у Кам’янському буде теплим. Безхмарним небо буде лише вранці, день та вечір...