• UA
  • RU
  • Чому в літаку кола здається не такою смачною та чим її можна замінити?

    На великій висоті деякі продукти та напої змінюють свій смак. Це пояснюється тим, що на висоті понад 10 тисяч метрів смакові рецептори працюють інакше через низький тиск і сухе повітря в салоні літака.

    Як зазначають експерти, солодкі продукти та напої, наприклад, популярна кола, втрачають до 30% своєї смакової інтенсивності. Це пов’язано з тим, що солодкі та неякісні смаки стають менш вираженими. Крім того, вміст цукру в напої (35 г на банку 330 мл) робить його смак у таких умовах менш привабливим, пояснює досвідчена мандрівниця Аманда Рід.

    Чим замінити колу на борту літака?

    Науковці радять обирати напої з терпкими або кислими нотами, які краще зберігають свій смак на висоті. Наприклад, імбирний ель може стати чудовою альтернативою. Кислі ноти цього напою стають яскравішими, що робить його освіжаючим і приємним на смак.

    Чому в літаку кола здається не такою смачною та чим її можна замінити?/Фото з мережі

    Крім того, імбирний ель має ще одну важливу перевагу: він допомагає при захитуванні та зменшує нудоту. Дієтологиня Лорен Гросскопф зазначає, що імбир допомагає заспокоїти шлунок, що особливо корисно для пасажирів, які нервують під час польотів.

    Отже, якщо кола в літаку більше не приносить задоволення, спробуйте замінити її на імбирний ель – це не лише смачно, але й корисно для вашого самопочуття під час подорожі.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити