• UA
  • RU
  • Мармурові крашанки: як красиво пофарбувати яйця до Великодня

    Мармурові крашанки – це оригінальний і красивий спосіб фарбування яєць, який дозволяє отримати унікальний візерунок на кожному з них. Для створення такого ефекту використовують цибулеве лушпиння, папір і розчин діамантового зеленого.

    Корисні поради перед фарбуванням

    • Найкраще обирати білі яйця, оскільки на них кольори будуть яскравішими;
    • Маркування на шкаралупі можна легко стерти ватним тампоном, змоченим в оцті;
    • Щоб отримати насиченіший зелений колір, можна додати більше “зеленки” у воду.

    Як зберігати крашанки

    • За кімнатної температури — не більше 12 годин;
    • У холодильнику (+2…+4°C) — до тижня.

    Інгредієнти:

    • 5 яєць
    • 30-50 г лушпиння червоної цибулі
    • 2 ст. л. оцту
    • 1 ст. л. розчину діамантового зеленого (“зеленки”)
    • 1 аркуш чистого паперу
    • марлева тканина
    • нитка або 5 канцелярських резинок
    • 1 ст. л. олії
    • 1 ватний тампон або паперова серветка

    Покрокове приготування:

    Крок 1

    Лушпиння цибулі та папір нарізають ножицями на дрібні шматочки – їх змішують, щоб отримати своєрідне “конфеті”.

    Крок 2

    Готують квадратні шматочки марлі, в які загортають яйця.

    Крок 3

    Кожне яйце змочують у воді, обвалюють у суміші лушпиння і паперу, після чого щільно загортають у марлю, фіксуючи її ниткою або гумкою.

    Крок 4

    Яйця викладають у каструлю, заливають холодною водою, додають 1 ст. л. “зеленки” і ставлять на вогонь.

    Крок 5

    Після закипання варять 10 хвилин, знімають з вогню та залишають остигати.

    Крок 6

    Коли вода охолоне, яйця витягують, знімають марлю та лушпиння. Крашанки витирають насухо і, за бажанням, змащують олією для блиску.

    Готові мармурові крашанки стануть справжньою окрасою великоднього столу!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram