Подовжити життя у холодильнику: як правильно зберігати сир
Універсальний інгредієнт, що зустрічається майже в кожному рецепті – це сир. Часто трапляється, що після приготування залишається невеликий шматочок, який потім лежить у кутку холодильника і повільно псується. Коли ж хочеться з’їсти його, то зіпсований до того моменту сир вже навряд чи виглядатиме апетитним. Сьогодні ми поділимось лайфхаками щодо зберігання сиру вдома.
Де зберігати сир
Сири краще зберігати у найпрохолоднішому відділі холодильника – для овочей внизу. Варто загоратати залишки у свіжу поліетиленову плівку або ж вощаний папір. Головне пам’ятати – чим сир твердіший, тим зберігатись він буде довше.
Як зберігати сир різних сортів
- Тверді і витримані сири. Спочатку треба загорнути у шматок пергаментного чи вощаного паперу, зверху додати ще шар поліетилену.
- Блакитні сири. Горгонзола чи рокфор достатньо загорнути у плівку.
- Тверді та напівтверді сири. Чеддер чи швейцарський сир також буде добре зберігатись просто у поліетиленовій плівці.
- М’які та напівм’які сири. Козячий сир, брі чи камамбер довше “житимуть”, якщо зберігати їх у герметичному пластиковому контейнері.
- Свіжі сири у воді. Моцарелу чи фету варто залишити в оригінальній упаковці, а також змінювати воду кожного тижня.