Зернова і мелена кава: яка з них довше зберігається
Кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Вона дарує бадьорість, заряд енергії та просто приємні моменти насолоди. Однак, у кавових гурманів часто виникає запитання: яку каву краще купувати — в зернах чи мелену? Ми розглянемо переваги обох варіантів і дізнаємось, як правильно зберігати каву, щоб вона не втратила свій смак та аромат.
Кава в зернах
Цей варіант має низку переваг, серед яких більш свіжий аромат і триваліший термін зберігання.
Мелена кава
Мелена кава зручніша, тим самим швидша у приготуванні.
Як правильно зберігати
Кава, незалежно від того, мелена вона чи в зернах, потребує правильного зберігання. Основними факторами, що впливають на якість кави, є світло, волога, повітря і температура:
- кава повинна зберігатися в герметичній упаковці або контейнері. Важливо звести до мінімуму контакт із повітрям, щоб уникнути окислення;
- потрібно зберігати в темному місці. Світло може призвести до швидшого псування кавових зерен і втрати смакових якостей;
- не рекомендується зберігати каву у холодильнику, оскільки зміна температури сприяє утворенню конденсату, що може негативно вплинути на смак.