• UA
  • RU
  • Десерт без цукру: вершково-банановий смаколик з кавою

    18 Січня, 2025 | Рецепти |

    Ніжний вершково-банановий десерт із кавовими нотками – ідеальне поєднання смаку та користі. У цьому рецепті немає цукру, але він залишається солодким завдяки натуральним інгредієнтам. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • Банани – 5 шт.
    • Молоко 3,2% – 300 г
    • Крохмаль кукурудзяний – 50 г
    • Розчинна кава – 20 г
    • Жовтки – 3 шт.
    • Ванільна есенція – 3 мл
    • Лимон, сік – 30 мл
    • Вершки 15% – 500 мл

    Покроковий рецепт

    1.  Для приготування бананового крему банан треба очистити та нарізати на шматочки. Додатково полийте лимонним соком.
    2. У зручному сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте банани і тушкуйте пару хвилин.
    3. Влийте молоко і подрібніть все блендером.
    4. Яєчні жовтки додайте також до бананів і всипте розчинну каву.
    5. Потім всипте крохмаль, залишок молока та ванільну есенцію.
    6. Поставте на маленький вогонь і готуйте пару хвилин до появи перших бульбашок. Після того протримайте на вогні ще 5 хвилин до легкого потемніння маси.
    7. Окремо взбийте міксером холодні вершки до пишноти.
    8. Додавайте бананову частину до вершків частково, постійно помішуючи.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram