Десерт без цукру: вершково-банановий смаколик з кавою

Ніжний вершково-банановий десерт із кавовими нотками – ідеальне поєднання смаку та користі. У цьому рецепті немає цукру, але він залишається солодким завдяки натуральним інгредієнтам. Приготуємо?
Інгредієнти:
- Банани – 5 шт.
- Молоко 3,2% – 300 г
- Крохмаль кукурудзяний – 50 г
- Розчинна кава – 20 г
- Жовтки – 3 шт.
- Ванільна есенція – 3 мл
- Лимон, сік – 30 мл
- Вершки 15% – 500 мл
Покроковий рецепт
- Для приготування бананового крему банан треба очистити та нарізати на шматочки. Додатково полийте лимонним соком.
- У зручному сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте банани і тушкуйте пару хвилин.
- Влийте молоко і подрібніть все блендером.
- Яєчні жовтки додайте також до бананів і всипте розчинну каву.
- Потім всипте крохмаль, залишок молока та ванільну есенцію.
- Поставте на маленький вогонь і готуйте пару хвилин до появи перших бульбашок. Після того протримайте на вогні ще 5 хвилин до легкого потемніння маси.
- Окремо взбийте міксером холодні вершки до пишноти.
- Додавайте бананову частину до вершків частково, постійно помішуючи.
Смачного!