Десерт за годину: лимонний тарт на пісочному тісті
Маєте лише вільну годину на випічку смачного десерту – спробуйте зробити класичний лимонний тарт. Приготуємо?
Інгредієнти для тіста та начинки:
- 1 упак – пісочне тісто;
- 4 шт – жовтки;
- 150 г – цукор;
- 2 шт – лимони;
- 100 мл – сік лимона;
- 100 г – вершкове масло;
- 5 г – сіль.
Інгредієнти для крему:
- 200 г – цукрова пудра;
- 100 г – білки.
Покроковий рецепт
- Готове пісочне тісто розкатати по низу та боках форми для випікання і присипте борошном. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Зверху тісто викладіть пергаментний папір і засипте крупами та бобами – вони притискатимуть папір до тіста. Випікайте так 10 хвилин при 180°.
- Потім вийміть папір з крупами та бобами – випікайте ще 12 хвилин.
- Для крему у кухонному комбайні або бендері змішайте цукор та лимонну цедру пару хвилин. Додайте жовтки.
- Сік лимона і половину вершкового масла доведіть до кипіння. До них додайте цукрову суміш з блендеру/комбайну і варіть на середньому вогні до загустіння.
- Зніміть з вогню і збийте решту 50 г вершкового масла. Перемішуйте, поки не розчиниться повністю.
- Одразу ж лимонний крем заливаємо у вже випічене тісто, розрівнюємо лопаткою. Залиште у холодильнику до застигання.
- Для білкового крему збийте білки та цукрову пудру, доведіть до кипіння на водяній бані. Коли маса стане щільною, зніміть з вогню і швидко перелийте в міксер. Збивайте на високій швидкості до охолодження і появи глянцу.
- Кондитерській мішок наповніть білковим кремом та прикрасьте тарт зверху. За бажанням: підрум’яньте меренгу за допомогою кулінарного пальника.
Смачного!