Десерт за годину: лимонний тарт на пісочному тісті

29 Вересня, 2024 | Рецепти |

Маєте лише вільну годину на випічку смачного десерту – спробуйте зробити класичний лимонний тарт. Приготуємо?

Інгредієнти для тіста та начинки:

  • 1 упак – пісочне тісто;
  • 4 шт – жовтки;
  • 150 г – цукор;
  • 2 шт – лимони;
  • 100 мл – сік лимона;
  • 100 г – вершкове масло;
  • 5 г – сіль.

Інгредієнти для крему:

  • 200 г – цукрова пудра;
  • 100 г – білки.

Покроковий рецепт

  1. Готове пісочне тісто розкатати по низу та боках форми для випікання і присипте борошном. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Зверху тісто викладіть пергаментний папір і засипте крупами та бобами – вони притискатимуть папір до тіста. Випікайте так 10 хвилин при 180°.
  3. Потім вийміть папір з крупами та бобами – випікайте ще 12 хвилин.
  4. Для крему у кухонному комбайні або бендері змішайте  цукор та лимонну цедру пару хвилин. Додайте жовтки.
  5. Сік лимона і половину вершкового масла доведіть до кипіння. До них додайте цукрову суміш з блендеру/комбайну і варіть на середньому вогні до загустіння.
  6. Зніміть з вогню і збийте решту 50 г вершкового масла. Перемішуйте, поки не розчиниться повністю.
  7. Одразу ж лимонний крем заливаємо у вже випічене тісто, розрівнюємо лопаткою. Залиште у холодильнику до застигання.
  8. Для білкового крему збийте білки та цукрову пудру, доведіть до кипіння на водяній бані. Коли маса стане щільною, зніміть з вогню і швидко перелийте в міксер. Збивайте на високій швидкості до охолодження і появи глянцу.
  9. Кондитерській мішок наповніть білковим кремом та прикрасьте тарт зверху. За бажанням: підрум’яньте меренгу за допомогою кулінарного пальника.

Смачного!

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити