• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Дієтична рибна запіканка з картопляним пюре

    14 Грудня, 2025 | Рецепти |

    Чудова альтернатива важким обідам та вечерям, корисний дієтичний перекус – запіканка з білої риби. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 450 г – свіжомороженого філе хека без шкіри;
    • 190 г – моркви;
    • 180 г – цибулі;
    • 20 г – олії;
    • 20 г – томатної пасти;
    • 100 мл – питної води;
    • 670 г – картоплі;
    • 10 г – масла;
    • 1 шт – яйце;
    • третина ч. л. – сушеного орегано;
    • дрібка чорного меленого перцю;
    • половина ч. л. – солі.

    Покроковий рецепт

    1.  Для пюре почистьте картоплю та відваріть у підсоленій воді до готовності 25-30 хв. Яйце збийте вінчиком до однорідності. Готову гарячу картоплю перетріть до стану пюре, додайте сюди масла, збите яйце та перемішайте.
    2. Розморозьте філе хека, промокніть паперовим рушником від зайвої вологи та пропустіть через м’ясорубку.
    3. Моркву та цибулю почистьте від шкірки, цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупну терку.
    4. Обсмажте овочі на розігрітій пательні 5-7 хв, додайте трішки розведену кип’яченою водою томатної пасти та тушкуйте 2-3 хв.
    5. Додайте на пательню до овочів рибний фарш, солі, дрібку чорного меленого перцю, сушеного орегано та тушкуйте інгредієнти ще 10-15 хв.
    6. Готовий протушкований з овочами фарш викладіть у змащену олією форму, зверху рівномірним шаром розподіліть картопляне пюре.
    7. Запікайте страву у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв до золотавої скоринки.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram