Дієтична рибна запіканка з картопляним пюре
Чудова альтернатива важким обідам та вечерям, корисний дієтичний перекус – запіканка з білої риби. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 450 г – свіжомороженого філе хека без шкіри;
- 190 г – моркви;
- 180 г – цибулі;
- 20 г – олії;
- 20 г – томатної пасти;
- 100 мл – питної води;
- 670 г – картоплі;
- 10 г – масла;
- 1 шт – яйце;
- третина ч. л. – сушеного орегано;
- дрібка чорного меленого перцю;
- половина ч. л. – солі.
Покроковий рецепт
- Для пюре почистьте картоплю та відваріть у підсоленій воді до готовності 25-30 хв. Яйце збийте вінчиком до однорідності. Готову гарячу картоплю перетріть до стану пюре, додайте сюди масла, збите яйце та перемішайте.
- Розморозьте філе хека, промокніть паперовим рушником від зайвої вологи та пропустіть через м’ясорубку.
- Моркву та цибулю почистьте від шкірки, цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на крупну терку.
- Обсмажте овочі на розігрітій пательні 5-7 хв, додайте трішки розведену кип’яченою водою томатної пасти та тушкуйте 2-3 хв.
- Додайте на пательню до овочів рибний фарш, солі, дрібку чорного меленого перцю, сушеного орегано та тушкуйте інгредієнти ще 10-15 хв.
- Готовий протушкований з овочами фарш викладіть у змащену олією форму, зверху рівномірним шаром розподіліть картопляне пюре.
- Запікайте страву у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хв до золотавої скоринки.
Смачного!