• UA
  • RU
  • Готуємо смачний весняний обід: булгур з овочами

    27 Квітня, 2025 | Рецепти |

    Весна надихає на легкі, яскраві страви, наповнені свіжістю та ароматами природи. Булгур з овочами — це чудовий варіант для ситного й водночас легкого обіду, який готується швидко та просто. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 1 скл – булгур;

    • 2 скл – вода (окріп);

    • 1 шт – морква;

    • 1 шт – перець болгарський;

    • 1 шт – цибуля ріпчаста;

    • 70 г – зелений горошок заморожений;

    • 70 г – кукурудза заморожена;

    • 2 зубчики – часник;

    • 10 г – вершкове масло;

    • 2 ст. л – олія;

    • за смаком – перець чорний мелений;

    • за смаком – сіль.

    Покроковий рецепт

    1.  Булгур перед приготуванням декілька разів промийте у холодній воді.
    2. Моркву, цибулю та перець наріжте на дрібні шматки, попередньо очистив.
    3. На розігрітій пательні з олією обсмажте пару хвилин цибулю, моркву та перець. Додайте булгур і смажте ще 5 хвилин.
    4. Влийте гарячу воді і додайте ще масло, горошок, кукурудзу і часник. Посоліть і поперчіть за бажанням, перемішайте.
    5. Накрийте кришкою, виставіть середній вогонь і готуйте так ще 15 хвилин.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram