• UA
  • RU
  • І смачно, і корисно: рецепт морквяного торта

    Ідеально пухкий і поживний морквяний тортик ідеально підходить як для святкування, так і для “чайних посиденьок”. Торт залишиться свіжим протягом тривалого часу.

    Складові:

    Для бісквіта:

    • Соняшникова олія 180 мл
    • Цукор 240 г
    • Яйця 3 шт.
    • Кориця 1 ч. л
    • Мелений імбир 0,5 ч. л.
    • Волоські горіхи 100 г
    • Мускатний горіх
    • Розпушувач 7 г
    • Сіль
    • Ванільний цукор 1 пакетик
    • Борошно 240 г
    • Морква (натерта на дрібній тертці та вичавлена від соку) 200 г
    • Цедра апельсина

    Для крему:

    • Вершковий сир 400 г
    • Цукрова пудра 100 г
    • Вершки (30%) 250 мл
    • Ванільний екстракт

    Приготування:

    У великій мисці збийте яйця з цукром до утворення світлої, пухкої маси. Цей етап дуже важливий, адже саме збиті яйця забезпечують легкість і повітряність торта.

    В отриману масу додайте соняшникову олію та акуратно перемішайте.

    В окремій ємності просійте борошно разом із розпушувачем, корицею, меленим імбиром і дрібкою мускатного горіха.

    Поступово вводьте сухі інгредієнти в яєчну суміш, обережно перемішуйте.

    На цьому етапі додайте головний інгредієнт – моркву. Її необхідно попередньо натерти на дрібну тертку та вичавити зайвий сік.

    Сюди ж додайте подрібнені волоські горіхи та цедру апельсина.

    Розігрійте духовку до 180°C.

    Форму діаметром близько 20 см змастіть олією або вистеліть пергаментом.

    Вилийте тісто у форму і випікайте 35-40 хвилин.

    Щоб переконатися в готовності, скористайтеся зубочисткою, якщо вона виходить із бісквіта сухою, можна діставати його з духовки.

    Дайте коржу повністю охолонути перед тим, як збирати торт.

    Для крему збийте сир із цукровою пудрою та ванільним екстрактом до однорідності.

    Окремо збийте охолоджені вершки до стійкої піни, потім обережно введіть їх у сирну масу. Це зробить крем легким і повітряним.

    Охолоджений корж розріжте на три рівномірні шари.

    Кожен із них щедро перемастіть кремом, залишивши трохи для верхівки та боків торта.

    Для завершення прикрасьте десерт горіхами, цедрою апельсина або навіть крихтами бісквіта.

    Покладіть торт у холодильник мінімум на 3-4 години, щоб крем стабілізувався, а всі смаки об’єдналися в єдину гармонію.

    Раніше ми писали: Торт “Червоний оксамит”: спробувавши одного разу, закохаєтесь назавжди

     

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram