Ідеальні французькі крутони: покроковий рецепт хрустких грінок

Французькі крутони – це класична страва, яка стане чудовим доповненням до супів, салатів або навіть самостійною закускою. У цьому рецепті крутони запікаються в духовці, що робить їх особливо ароматними та хрусткими.
Інгредієнти:
- 200 г білого хліба
- 4 ст. л. домашньої (нерафінованої) олії
- ½ ч. л. суміші італійських трав
- ⅓ ч. л. сушеного часнику
- сіль до смаку
Процес приготування:
- Хліб (близько 200 г) нарізають невеликими однаковими кубиками, попередньо зрізавши скоринку.
- У глибокій ємності змішують олію, італійські трави, сушений часник і сіль. Отриманою ароматною сумішшю поливають хліб і ретельно перемішують, щоб кожен шматочок рівномірно просочився спеціями.
- Підготовлені шматочки викладають на застелене пергаментом деко одним шаром. Запікають у розігрітій до 100°C духовці протягом 20-25 хвилин, поки крутони не стануть хрусткими та золотистими.
- Готові крутони охолоджують та зберігають у герметичному контейнері до семи днів.
Такі крутони чудово доповнюють супи, салати або страви з яєць. Їх також можна подавати як закуску з улюбленим соусом.