• UA
  • RU
  • Ідеальні французькі крутони: покроковий рецепт хрустких грінок

    Французькі крутони – це класична страва, яка стане чудовим доповненням до супів, салатів або навіть самостійною закускою. У цьому рецепті крутони запікаються в духовці, що робить їх особливо ароматними та хрусткими.

    Інгредієнти:

    • 200 г білого хліба
    • 4 ст. л. домашньої (нерафінованої) олії
    • ½ ч. л. суміші італійських трав
    • ⅓ ч. л. сушеного часнику
    • сіль до смаку

    Процес приготування:

    1. Хліб (близько 200 г) нарізають невеликими однаковими кубиками, попередньо зрізавши скоринку.
    2. У глибокій ємності змішують олію, італійські трави, сушений часник і сіль. Отриманою ароматною сумішшю поливають хліб і ретельно перемішують, щоб кожен шматочок рівномірно просочився спеціями.
    3. Підготовлені шматочки викладають на застелене пергаментом деко одним шаром. Запікають у розігрітій до 100°C духовці протягом 20-25 хвилин, поки крутони не стануть хрусткими та золотистими.
    4. Готові крутони охолоджують та зберігають у герметичному контейнері до семи днів.

    Такі крутони чудово доповнюють супи, салати або страви з яєць. Їх також можна подавати як закуску з улюбленим соусом.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram