• UA
  • RU
  • Картопляники з сиром – хрустка страва української кухні

    Картопляники з сиром – це проста, але водночас смачна страва, яка чудово підійде як гарнір або як самостійна закуска. Вона нагадує класичні хешбрауни, але з українським акцентом.

    Для приготування хрустких картопляників рекомендується використовувати сорти картоплі з високим вмістом крохмалю. Вони добре тримають форму, стають хрусткими під час смаження і не розпадаються. Серед українських сортів для цієї страви найкраще підходять Слов’янка, Водограй або Заграва

    Відомий український кухар Євген Клопотенко у своєму рецепті не використовує яйця в рецепті відсутні, проте їх можна додати, якщо картопля має недостатньо крохмалю.

    Інгредієнти на дві порції:

    • Картопля – 2 шт. (близько 400 г);
    • Борошно – 2 ст. л.;
    • Сіль, чорний мелений перець – за смаком;
    • Сухий часник – ⅓ ч. л.;
    • Твердий сир – 50 г;
    • Олія – для смаження.

    Покроковий рецепт:

    Крок 1: Картоплю очистити та натерти на великій тертці. Має вийти приблизно 400 г маси. Помістити картоплю у воду та проварити 5-7 хвилин до напівготовності.

    Крок 2: Відкинути картоплю на сито, дати стекти воді та залишити охолоджуватися.

    Крок 3: У глибокій мисці змішати картопляну масу з борошном, сіллю, перцем і сухим часником.

    Крок 4: Натерти твердий сир на тертці та додати його до картопляної маси. Все ретельно перемішати.

    Крок 5: Розігріти пательню, додати 3-4 ст. л. олії. За допомогою кулінарного кільця сформувати картопляники товщиною 1-1,5 см.

    Крок 6: Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

    Картопляники з сиром найкраще подавати гарячими разом із улюбленим соусом – сметаною, часниковим соусом або томатним дипом.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram