Класика домашньої випічки: рогалики з вишнями
Рогалики з вишнями на дріжджовому тісті з кисло-солодкою начинкою за цим рецептом стануть вашим новим фаворитом. Приготуємо?
Інгредієнти для тіста:
- 100 мл – молок;
- 30 г – пресовані дріжджі;
- 50 г – цукор;
- третина ч.л. – сіль;
- 450 г – борошно;
- 50 г – вершкове масло;
- 4 шт – яйця.
Інгредієнти для начинки:
- 500 г – вишні;
- 2 ст.л. – цукор;
- 10 г – ванільний цукор;
- 1 ст. л. – крохмаль.
Покроковий рецепт
- Дріжджі розчиніть у теплому молоці. Додайте цукор, сіль та борошно.
- Розтопіть вершкове масло. До нього розбийте три яйця та збийте вінчиком.
- Поєднайте дві суміші та замісіть однорідне тісто. Дайте йому відпочити близько 50-60 хвилин.
- Вишні змішайте зі звичайним та ванільним цукром у каструлі. Доведіть до кипіння і додайте крохмаль.
- Начинку зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Тісто розділіть на три рівні частини, кожну з них розкатайте у круглу форму. Для зручності розріжте круг на 8 трикутників – як піццу.
- На широкий край кожного трикутника викладіть начинку. Загортайте рогалик від широкого до вузького краю.
- Скручені рогалики мають відпочити 15-20 хвилин.
- Випікайте в розігрітій до 180 °C духовій шафі протягом 20 хвилин.
Смачного!