• UA
  • RU
  • Котлета в тісті: дивовижне поєднання соковитості та ніжності в кожному шматочку

    Цей рецепт поєднує в собі соковиті свинячі котлети та пухке дріжджове тісто, створюючи смачну і поживну страву, що нагадує сосиску в тісті, але з більш цікавими смаками.

    Інгредієнти

    Для тіста:

    • 125 мл молока;
    • 8-10 г сухих дріжджів;
    • 1 ч. л. цукру;
    • дрібка солі;
    • 50 мл олії;
    • 250 г борошна.

    Для котлет:

    • 100 мл молока;
    • 3 скибки білого хліба;
    • 1 цибуля;
    • 500 г свинячого фаршу;
    • сіль до смаку;
    • чорний мелений перець до смаку;
    • 2 ст. л. олії;
    • 1 жовток;
    • 1 ст. л. молока.

    Покрокове приготування:

    Крок 1: У глибокій мисці змішайте 125 мл теплого молока, 8-10 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру та дрібку солі.

    Крок 2: Додайте 50 мл олії та 250 г борошна. Почніть вимішувати тісто протягом 3-5 хвилин.

    Крок 3: Готове тісто відставте у тепле місце без протягів на 40 хвилин, щоб воно підійшло.

    Крок 4: Замочіть у 100 мл молока 3 шматочки білого хліба. Натріть на дрібній тертці 1 цибулю і додайте до 500 г свинячого фаршу разом із віджатим хлібом.

    Крок 5: Посоліть і поперчіть фарш до смаку. Сформуйте овальні котлети вагою 80-90 г кожна (близько 8 штук).

    Крок 6: Обсмажте котлети на 2 ст. л. олії до рум’яності з обох сторін. Дайте їм охолонути.

    Крок 7: Розділіть тісто на 8 частин по 60 г кожна. Розкачайте кожну частину в коржик, викладіть по котлеті та загорніть краї, не заліплюючи котлету повністю.

    Крок 8: Викладіть заготовки на деко з пергаментом і дайте постояти під рушником ще 20 хвилин, щоб булочки піднялися.

    Крок 9: Змішайте 1 жовток і 1 ст. л. молока. Змастіть котлети в тісті отриманою сумішшю.

    Крок 10: Випікайте котлети протягом 15 хвилин при 200 градусах.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram