• UA
  • RU
  • Ніжний французький ланч: готуємо курячий фрікасе

    13 Вересня, 2024 | Рецепти |

    Справжній французький делікатес – куряче фрікасе у соку з цитрусових, із кардамоном та фенхелем. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 1 шт – курка;
    • 4 шт – апельсин;
    • 1 шт – лайм;
    • 1 шт – помело;
    • 1 шт – лимон;
    • 3 ст.л. – цукор;
    • 2 шт – пучки зеленої цибулі;
    • 1 шт – корінь фенхелю;
    • сіль та перець за смаком;
    • 0,5 ч.л. – насіння коріандру;
    • 2 шт – кардамон.

    Покроковий рецепт

    1. Курячу тушку треба розділити на 10 частин.
    2. Для маринаду з апельсинів, лайма та половини помело вичавіть сік.
    3. Наріжте цедру з усіх цитрусових, залийте холодною водою і прокип’ятіть. Процідіть і повторіть так двічі.
    4. Відтак до цедри додайте цукор та сік з апельсинів, лайма та половини помело, уварюйте на повільному вогні 2 години, потім зніміть з вогню.
    5. Очищені фрукти наріжте скибочками. Цибулю поріжте навпіл, а фенхель подрібніть на кубики.
    6. Потовчіть ножем насіння коріандру й дві зернини кардамону.
    7. Посоліть і обсмажте курку в каструлі до золотої скоринки.
    8. До курки додайте цибулю та фенхель. Тушкуйте так 3 хвилини.
    9. Додайте фрукти, дрібку червоного та чорного меленого перцю, опустіть пакет зі спеціями (коріандру та кардамону). Влийте в каструлю півсклянки води, покладіть туди курку, накрийте каструлю кришкою та поставте в духовку.
    10. Готуйте при 180 градусах 15-20 хвилин. По закінченню вийміть пакет зі спеціями та цибулю.
    11. Залишені інгредієнти потовчіть, додайте цибулю та перемішайте разом.

    Смачного!

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram