Ніжний французький ланч: готуємо курячий фрікасе
Справжній французький делікатес – куряче фрікасе у соку з цитрусових, із кардамоном та фенхелем. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 1 шт – курка;
- 4 шт – апельсин;
- 1 шт – лайм;
- 1 шт – помело;
- 1 шт – лимон;
- 3 ст.л. – цукор;
- 2 шт – пучки зеленої цибулі;
- 1 шт – корінь фенхелю;
- сіль та перець за смаком;
- 0,5 ч.л. – насіння коріандру;
- 2 шт – кардамон.
Покроковий рецепт
- Курячу тушку треба розділити на 10 частин.
- Для маринаду з апельсинів, лайма та половини помело вичавіть сік.
- Наріжте цедру з усіх цитрусових, залийте холодною водою і прокип’ятіть. Процідіть і повторіть так двічі.
- Відтак до цедри додайте цукор та сік з апельсинів, лайма та половини помело, уварюйте на повільному вогні 2 години, потім зніміть з вогню.
- Очищені фрукти наріжте скибочками. Цибулю поріжте навпіл, а фенхель подрібніть на кубики.
- Потовчіть ножем насіння коріандру й дві зернини кардамону.
- Посоліть і обсмажте курку в каструлі до золотої скоринки.
- До курки додайте цибулю та фенхель. Тушкуйте так 3 хвилини.
- Додайте фрукти, дрібку червоного та чорного меленого перцю, опустіть пакет зі спеціями (коріандру та кардамону). Влийте в каструлю півсклянки води, покладіть туди курку, накрийте каструлю кришкою та поставте в духовку.
- Готуйте при 180 градусах 15-20 хвилин. По закінченню вийміть пакет зі спеціями та цибулю.
- Залишені інгредієнти потовчіть, додайте цибулю та перемішайте разом.
Смачного!