Пориньте у корейську кухню: м’ясний салат з овочами

11 Вересня, 2024 |

Салат з овочами та м’ясом на азійський манер потребує багато вашого часу, але цей особливий маринад робить його не схожим на інші. Приготуємо?

Інгредієнти для салату:

  • яловичина або телятина – 400 г;
  • солодкий перець – 200 г (1 шт.);
  • огірки – 400 г;
  • червоний гострий перець – пів стручка (або за смаком);
  • зелена цибуля – 50 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • насіння кунжуту – 1,5 ст.л.;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • лимонний сік – 2 ст.л.

Інгредієнти для маринаду:

  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • червоний гострий перець – пів стручка;
  • корінь імбиру – 10 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • цукор – 1 ст.л.;
  • мелений коріандр – 1 ст.л.;
  • соєвий соус – 3 ст.л.;
  • кунжутна або соняшникова рафінована олія – 2 ст.л.

Покроковий рецепт

  1. Для маринаду до м’яса у блендері подрібніть разом почищений корінь імбиру, перець чілі без насіння, 1/4 (25 г) ріпчастої цибулі і часник. До них додайте цукор, соєвий соус та олію на вибір.
  2. М’ясо наріжте смужками завтовшки 1 см.
  3. Залишок цибулі нарізати півкільцями і додати до м’яса разом з коріандром та сумішшю з блендера.
  4. Перемішати і залишити маринуватись на 20 хвилин.
  5. Тепер до салатної основи. Огірки нарізаємо на четвертинки, посолити і залишити на 15 хвилин. Сік, який зтече, злити.
  6. Насіння кунжуту обсмажити до золотистого кольору на малому вогні.
  7. Зелену цибулю нарізати соломкою, солодкий перець очистити від насіння і також нарізати соломкою, червоний гострий перець (без насіння) і часник подрібнити ножем.
  8. Мариноване м’ясо підсмажити на сковорідці до повної готовності.
  9. Овочі та обсмажеен м’ясо викласти у посуд, додати насіння кунжуту та лимонний сік.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити