Пориньте у корейську кухню: м’ясний салат з овочами
Салат з овочами та м’ясом на азійський манер потребує багато вашого часу, але цей особливий маринад робить його не схожим на інші. Приготуємо?
Інгредієнти для салату:
- яловичина або телятина – 400 г;
- солодкий перець – 200 г (1 шт.);
- огірки – 400 г;
- червоний гострий перець – пів стручка (або за смаком);
- зелена цибуля – 50 г;
- часник – 1 зубчик;
- насіння кунжуту – 1,5 ст.л.;
- сіль – 1 ч.л.;
- лимонний сік – 2 ст.л.
Інгредієнти для маринаду:
- ріпчаста цибуля – 100 г;
- червоний гострий перець – пів стручка;
- корінь імбиру – 10 г;
- часник – 3 зубчики;
- цукор – 1 ст.л.;
- мелений коріандр – 1 ст.л.;
- соєвий соус – 3 ст.л.;
- кунжутна або соняшникова рафінована олія – 2 ст.л.
Покроковий рецепт
- Для маринаду до м’яса у блендері подрібніть разом почищений корінь імбиру, перець чілі без насіння, 1/4 (25 г) ріпчастої цибулі і часник. До них додайте цукор, соєвий соус та олію на вибір.
- М’ясо наріжте смужками завтовшки 1 см.
- Залишок цибулі нарізати півкільцями і додати до м’яса разом з коріандром та сумішшю з блендера.
- Перемішати і залишити маринуватись на 20 хвилин.
- Тепер до салатної основи. Огірки нарізаємо на четвертинки, посолити і залишити на 15 хвилин. Сік, який зтече, злити.
- Насіння кунжуту обсмажити до золотистого кольору на малому вогні.
- Зелену цибулю нарізати соломкою, солодкий перець очистити від насіння і також нарізати соломкою, червоний гострий перець (без насіння) і часник подрібнити ножем.
- Мариноване м’ясо підсмажити на сковорідці до повної готовності.
- Овочі та обсмажеен м’ясо викласти у посуд, додати насіння кунжуту та лимонний сік.
Смачного!