• UA
  • RU
  • Пориньте у корейську кухню: м’ясний салат з овочами

    11 Вересня, 2024 | Рецепти |

    Салат з овочами та м’ясом на азійський манер потребує багато вашого часу, але цей особливий маринад робить його не схожим на інші. Приготуємо?

    Інгредієнти для салату:

    • яловичина або телятина – 400 г;
    • солодкий перець – 200 г (1 шт.);
    • огірки – 400 г;
    • червоний гострий перець – пів стручка (або за смаком);
    • зелена цибуля – 50 г;
    • часник – 1 зубчик;
    • насіння кунжуту – 1,5 ст.л.;
    • сіль – 1 ч.л.;
    • лимонний сік – 2 ст.л.

    Інгредієнти для маринаду:

    • ріпчаста цибуля – 100 г;
    • червоний гострий перець – пів стручка;
    • корінь імбиру – 10 г;
    • часник – 3 зубчики;
    • цукор – 1 ст.л.;
    • мелений коріандр – 1 ст.л.;
    • соєвий соус – 3 ст.л.;
    • кунжутна або соняшникова рафінована олія – 2 ст.л.

    Покроковий рецепт

    1. Для маринаду до м’яса у блендері подрібніть разом почищений корінь імбиру, перець чілі без насіння, 1/4 (25 г) ріпчастої цибулі і часник. До них додайте цукор, соєвий соус та олію на вибір.
    2. М’ясо наріжте смужками завтовшки 1 см.
    3. Залишок цибулі нарізати півкільцями і додати до м’яса разом з коріандром та сумішшю з блендера.
    4. Перемішати і залишити маринуватись на 20 хвилин.
    5. Тепер до салатної основи. Огірки нарізаємо на четвертинки, посолити і залишити на 15 хвилин. Сік, який зтече, злити.
    6. Насіння кунжуту обсмажити до золотистого кольору на малому вогні.
    7. Зелену цибулю нарізати соломкою, солодкий перець очистити від насіння і також нарізати соломкою, червоний гострий перець (без насіння) і часник подрібнити ножем.
    8. Мариноване м’ясо підсмажити на сковорідці до повної готовності.
    9. Овочі та обсмажеен м’ясо викласти у посуд, додати насіння кунжуту та лимонний сік.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram