• UA
  • RU
  • П’янкий новорічний десерт: яблучка у пивному клярі

    Хочеться здивувати рідних і близьких цікавою стравою, десерт із яблук у пивному клярі виходить гарячим, соковитим і смачним.

    Складові:

    • 1 склянка рослинної олії;
      1 велике яйце;
      1 склянка пива;
      1 склянка просіяного борошна;
      1 чайна ложка солі;
      1 чайна ложка кориці;
      ⅛ чайної ложки каєнського перцю;
      3 великих яблука.

    Приготування:

    Налийте в глибоку каструлю 5 см олії та розігрійте її на середньому вогні до 190 °C. Якщо немає термометра, киньте в каструлю шматочок картоплі. Якщо олія навколо нього почне шипіти, значить, вона досягла потрібної температури.

    Тим часом збийте білок і змішайте його з пивом, борошном і спеціями до однорідності.

    Почистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте їх кружечками завширшки приблизно 0,5 см. Вмочіть їх у кляр і опустіть у розігріту олію на 1-2 хвилини, поки яблука не вкриються золотистою скоринкою. Викладіть яблука на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

    До речі, якщо ви віддаєте перевагу безалкогольному варіанту, то замініть пиво газованою водою.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram