П’янкий новорічний десерт: яблучка у пивному клярі
Хочеться здивувати рідних і близьких цікавою стравою, десерт із яблук у пивному клярі виходить гарячим, соковитим і смачним.
Складові:
- 1 склянка рослинної олії;
1 велике яйце;
1 склянка пива;
1 склянка просіяного борошна;
1 чайна ложка солі;
1 чайна ложка кориці;
⅛ чайної ложки каєнського перцю;
3 великих яблука.
Приготування:
Налийте в глибоку каструлю 5 см олії та розігрійте її на середньому вогні до 190 °C. Якщо немає термометра, киньте в каструлю шматочок картоплі. Якщо олія навколо нього почне шипіти, значить, вона досягла потрібної температури.
Тим часом збийте білок і змішайте його з пивом, борошном і спеціями до однорідності.
Почистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте їх кружечками завширшки приблизно 0,5 см. Вмочіть їх у кляр і опустіть у розігріту олію на 1-2 хвилини, поки яблука не вкриються золотистою скоринкою. Викладіть яблука на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
До речі, якщо ви віддаєте перевагу безалкогольному варіанту, то замініть пиво газованою водою.