• UA
  • RU
  • Пиріг з гливами, печерицями та сушеними білими грибами

    Восени багато людей насолоджуються так званим тихим полюванням – збиранням грибів. Але якщо ви не любите збирати гриби, то цей пиріг можна приготувати з гливами та печерицями – грибами, які завжди можна знайти у магазині. Поєднання різної текстури й смаку цих грибів зробить страву ще смачнішою, а додавання сушених білих грибів надасть їй неповторного аромату.

    Найзвичнішим поєднанням з грибами є цибуля. У цьому рецепті замість традиційної ріпчастої цибулі було використовується порей, який має ніжніший аромат і м’якшу текстуру. Щоб уникнути надмірної вологості начинки, можна додати трохи панірувальних сухарів.

    Інгредієнти:

    • 500 г листкового тіста;
    • 1 яйце;
    • 1 цибуля порей;
    • 300 г печериць;
    • 300 г глив;
    • 50 г сушених білих грибів;
    • 2 ст. л. оливкової олії;
    • 3-4 ст. л. панірувальних сухарів;
    • 1 ч. л. меленого коріандру;
    • сіль і перець.

    Приготування:

    • підготуйте всі інгредієнти й увімкніть духовку на 180°C;
    • наріжте печериці та гливи;
    • порей наріжте напівкільцями, білу частину;
    • замочіть білі гриби на 30 хвилин, наріжте їх;
    • обсмажте порей, потім додайте печериці й гливи;
    • додайте білі гриби та трохи грибної води, тушкуйте до випаровування рідини;
    • перемішайте гриби із сухарями, коріандром, сіллю та перцем;
    • викладіть тісто у форму, заповніть начинкою, накрийте іншим шаром тіста;
    • змастіть яйцем, зробіть проколи виделкою. Випікайте 35-40 хвилин.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram