Пиріг з гливами, печерицями та сушеними білими грибами
Восени багато людей насолоджуються так званим тихим полюванням – збиранням грибів. Але якщо ви не любите збирати гриби, то цей пиріг можна приготувати з гливами та печерицями – грибами, які завжди можна знайти у магазині. Поєднання різної текстури й смаку цих грибів зробить страву ще смачнішою, а додавання сушених білих грибів надасть їй неповторного аромату.
Найзвичнішим поєднанням з грибами є цибуля. У цьому рецепті замість традиційної ріпчастої цибулі було використовується порей, який має ніжніший аромат і м’якшу текстуру. Щоб уникнути надмірної вологості начинки, можна додати трохи панірувальних сухарів.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста;
- 1 яйце;
- 1 цибуля порей;
- 300 г печериць;
- 300 г глив;
- 50 г сушених білих грибів;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 3-4 ст. л. панірувальних сухарів;
- 1 ч. л. меленого коріандру;
- сіль і перець.
Приготування:
- підготуйте всі інгредієнти й увімкніть духовку на 180°C;
- наріжте печериці та гливи;
- порей наріжте напівкільцями, білу частину;
- замочіть білі гриби на 30 хвилин, наріжте їх;
- обсмажте порей, потім додайте печериці й гливи;
- додайте білі гриби та трохи грибної води, тушкуйте до випаровування рідини;
- перемішайте гриби із сухарями, коріандром, сіллю та перцем;
- викладіть тісто у форму, заповніть начинкою, накрийте іншим шаром тіста;
- змастіть яйцем, зробіть проколи виделкою. Випікайте 35-40 хвилин.
Смачного!