Пивне печиво з п’яти простих інгредієнтів
Пивне печиво — це той випадок, коли кулінарія дивує своєю простотою. Завдяки пиву тісто завжди вдається: виходить ніжним, повітряним і з апетитною скоринкою. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 400 г – борошно пшеничне;
- 125 мл – пиво світле;
- 1 шт – яйце куряче;
- 200 г – масло вершкове;
- дрібка – сіль;
- цукор – для посипання.
Покроковий рецепт
- Заморожене масло натріть на великій терці і перетріть його разом із борошном для утворення крихти.
- Додайте яйце, сіль, влийте пиво та замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку та покладіть до холодильника на одну годину.
- Розкачайте тісто товщиною у 0,5 см і виріжте печиво бажаної форми. Кожне печиво з одного боку посипте цукром і викладіть на деко з пергаментом.
- Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15–20 хвилин.
Смачного!