Сезонний вегетарінаський салат зі смаженого халумі та кавуну
Цікава взаємодія різних продуктів, солоного і солодкого, смаженого і соковито-свіжого – це про вегетаріанський салат зі смаженого сиру халумі з кавуном і сухарями з каперсів. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 750 г – кавун;
- 2 шт – цибулі шалот;
- 100 мл – оливкової олії;
- 4 ч.л. – білий бальзамічний оцет;
- 300 г – халумі;
- 2 ч.л. – сік лимону;
- 75 г – сухарів або висушеного хлібу шматочками;
- 2 шт – зубчики часнику;
- 0,5 шт – перець чилі;
- 2, 5 ст.л. – каперси;
- 50 г – бланшований (очищений) мигдаль;
- пучок м’яти за смаком.
Покроковий рецепт
- Кавун наріжте маленькими шматочками і поєднайте з подрібненою цибулею шалот. Додайте 4 столові ложки оливкової олії та оцту. Накрийте і поставте в холодильник приблизно на 15-20 хв.
- Обсмажте сухарі на пательні до золотистого кольору. Додайте часник, перець чилі та каперси та готуйте ще хвилину, потім додайте мигдаль. Знімаємо з вогню, додаємо подрібнену м’яту.
- Обсмажте сир халумі з обох боків, поки він не почне плавитися, але все ще збереже свою форму. Поєднайте холодний кавун і цибулю-шалот із рештою листя м’яти та сіллю. Зверху викласти гарячий халумі. Вичавіть лимонний сік і посипте сумішшю панірувальних сухарів і каперсів.
Смачного!