• UA
  • RU
  • Сезонний вегетарінаський салат зі смаженого халумі та кавуну

    Цікава взаємодія різних продуктів, солоного і солодкого, смаженого і соковито-свіжого – це про вегетаріанський салат зі смаженого сиру халумі з кавуном і сухарями з каперсів. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 750 г – кавун;
    • 2 шт – цибулі шалот;
    • 100 мл – оливкової олії;
    • 4 ч.л. – білий бальзамічний оцет;
    • 300 г – халумі;
    • 2 ч.л. – сік лимону;
    • 75 г –  сухарів або висушеного хлібу шматочками;
    • 2 шт – зубчики часнику;
    • 0,5 шт – перець чилі;
    • 2, 5 ст.л. – каперси;
    • 50 г – бланшований (очищений) мигдаль;
    • пучок м’яти за смаком.

    Покроковий рецепт

    1. Кавун наріжте маленькими шматочками і поєднайте з подрібненою цибулею шалот. Додайте 4 столові ложки оливкової олії  та оцту. Накрийте і поставте в холодильник приблизно на 15-20 хв.
    2. Обсмажте сухарі на пательні до золотистого кольору. Додайте часник, перець чилі та каперси та готуйте ще хвилину, потім додайте мигдаль. Знімаємо з вогню, додаємо подрібнену м’яту.
    3. Обсмажте сир халумі з обох боків, поки він не почне плавитися, але все ще збереже свою форму. Поєднайте холодний кавун і цибулю-шалот із рештою листя м’яти та сіллю.  Зверху викласти гарячий халумі. Вичавіть лимонний сік і посипте сумішшю панірувальних сухарів і каперсів.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити