Сезонний вегетарінаський салат зі смаженого халумі та кавуну

04 Серпня, 2024 |

Цікава взаємодія різних продуктів, солоного і солодкого, смаженого і соковито-свіжого – це про вегетаріанський салат зі смаженого сиру халумі з кавуном і сухарями з каперсів. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • 750 г – кавун;
  • 2 шт – цибулі шалот;
  • 100 мл – оливкової олії;
  • 4 ч.л. – білий бальзамічний оцет;
  • 300 г – халумі;
  • 2 ч.л. – сік лимону;
  • 75 г –  сухарів або висушеного хлібу шматочками;
  • 2 шт – зубчики часнику;
  • 0,5 шт – перець чилі;
  • 2, 5 ст.л. – каперси;
  • 50 г – бланшований (очищений) мигдаль;
  • пучок м’яти за смаком.

Покроковий рецепт

  1. Кавун наріжте маленькими шматочками і поєднайте з подрібненою цибулею шалот. Додайте 4 столові ложки оливкової олії  та оцту. Накрийте і поставте в холодильник приблизно на 15-20 хв.
  2. Обсмажте сухарі на пательні до золотистого кольору. Додайте часник, перець чилі та каперси та готуйте ще хвилину, потім додайте мигдаль. Знімаємо з вогню, додаємо подрібнену м’яту.
  3. Обсмажте сир халумі з обох боків, поки він не почне плавитися, але все ще збереже свою форму. Поєднайте холодний кавун і цибулю-шалот із рештою листя м’яти та сіллю.  Зверху викласти гарячий халумі. Вичавіть лимонний сік і посипте сумішшю панірувальних сухарів і каперсів.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити