Соковитий і хрусткий кордон-блю
Соковите м’ясо всередині й апетитна хрустка скоринка ззовні — саме таким має бути ідеальний кордон-блю. Приготуємо?
Інгредієнти:
-
2 шт – філе індички (або курки)
-
1 ч. л – сушений розмарин
-
за смаком – сіль
-
за смаком – перець
-
1 ст. л – оливкова олія
-
1 ст. л – томатна паста
-
4 шт – в’ялені помідори
-
40 г – тертий сир
-
1 жменя – рукола чи молодий шпинат
-
1 ч. л – діжонська або зернова гірчиця
-
1 ст. л – тертий пармезан
Покроковий рецепт
- У блендері зробіть фарш з обраного філе, розмарину, солі та перцю. На змащеному олією пергаменту розрівняйте це м’ясо у тонкий пласт, приблизно товщиною 1 см.
- На половину пласту викладіть начинку – томатна паста, в’ялені томати, тертий сир і трішки зелені. На іншу половинку викладіть гірчицю.
- За допомогою пергаменту обережно перекиньте одну половину пласта на іншу, зробіть "пиріжок". Щільно притисніть краї пальцями чи виделкою. Зверху можна ще додати сиру.
- Запікайте у духовці 20–25 хв за 200°C (режим конвекції). Для рум’яної скоринки — наприкінці ввімкніть гриль на пару хв.
Смачного!