• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Солодка прикраса вечері: “трояндочки” з листкового тіста з яблуками

    07 Вересня, 2025 | Рецепти |

    "Трояндочки" з листкового тіста з яблуками – це не лише ніжний десерт, а й ефектна прикраса вашого столу. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 500 г – тісто листкове бездріжджове;
    • 2–3 шт. – яблука червоні;
    • 50 г – вершкове масло;
    • 1 ст. л. – цукор;
    • 1 ст. л. – кориця мелена;
    • 1 ст. л. – лимонний сік;
    • за потреби – борошно пшеничне (для підсипання);
    • для оздоблення – цукрова пудра;

    Покроковий рецепт:

    1. Очищені яблука без серцевини наріжте на пластини. Викладіть їх у сотейник, влийте лимонний сік та залийте окропом. Під кришкою залиште так на 15 хвилин, потім викладіть у друшляк.
    2. Цукор змішайте з корицею, а масло розтопіть.
    3. На робочу поверхню, присипану борошном, викладіть листкове тісто. Тонкий пласт наріжте на смужки завширшки 5 сантиметрів. Кожну смужку змастіть розтопленим вершковим маслом, викладіть пластинки яблук злегка “внапуск” одна на одну та шкіркою догори.
    4. Потім яблука змастіть вершковим маслом та посипте цукром із корицею. Обережно згорніть рулетики з тіста і яблук і сформуйте трояндочку.
    5. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин.
    6. За бажанням, готовий десерт посипте цукровою пудрою.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram