Солодка прикраса вечері: “трояндочки” з листкового тіста з яблуками
"Трояндочки" з листкового тіста з яблуками – це не лише ніжний десерт, а й ефектна прикраса вашого столу. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 500 г – тісто листкове бездріжджове;
- 2–3 шт. – яблука червоні;
- 50 г – вершкове масло;
- 1 ст. л. – цукор;
- 1 ст. л. – кориця мелена;
- 1 ст. л. – лимонний сік;
- за потреби – борошно пшеничне (для підсипання);
- для оздоблення – цукрова пудра;
Покроковий рецепт:
- Очищені яблука без серцевини наріжте на пластини. Викладіть їх у сотейник, влийте лимонний сік та залийте окропом. Під кришкою залиште так на 15 хвилин, потім викладіть у друшляк.
- Цукор змішайте з корицею, а масло розтопіть.
- На робочу поверхню, присипану борошном, викладіть листкове тісто. Тонкий пласт наріжте на смужки завширшки 5 сантиметрів. Кожну смужку змастіть розтопленим вершковим маслом, викладіть пластинки яблук злегка “внапуск” одна на одну та шкіркою догори.
- Потім яблука змастіть вершковим маслом та посипте цукром із корицею. Обережно згорніть рулетики з тіста і яблук і сформуйте трояндочку.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 30 хвилин.
- За бажанням, готовий десерт посипте цукровою пудрою.
Смачного!