Вітамінний скарб: чорнослив із горіхами в сметанному кремі
Легкий, швидкий, для всієї родини! Десерт чорнослив з волоським горіхом в сметані — рецепт простого, але дуже корисної страви.
Складові:
- чорнослив без кісточок (бажано в’ялений) – 350 г;
- горіхи волоські смажені – 1 склянка (250 мл);
- сметана (жирність не менш 25%) – 1 склянка;
- цукор – 0,5 склянки;
- ванілін – на кінчику ножа;
- тертий шоколад – для прикраси, за бажанням.
Приготування:
Чорнослив скласти в каструльку, залити окропом, закрити кришкою і залишити на 15 хвилин. Потім воду злити, чорнослив ретельно промити і дати просохнути.
Потім кожну сливку фаршируємо четвертинкою волоського горіха.
Для крему сметану збиваємо з цукром і ваніліном до повного розчинення цукру.
Беремо креманки, на дно кожної викладаємо шар нафаршированого чорносливу, потім шар крему – і так до верху креманки. Останнім шаром повинен бути крем.
Зверху десерт можна присипати тертим шоколадом, прикрасити горіхами.
Смачного!