Завершуємо сезон літніх фруктів: слойки зі сливами
19 Вересня, 2024
| Богуш Дарʼя
Теплий вересень дає змогу ще трішки насолодитись пізніми літніми фруктами – тому час для солодкої випічки зі сливами. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 500 г – тісто листкове бездріжджове;
- 1 шт – яйце куряче;
- 1 ст.л. – цукор;
- 300 г – сливи;
- цукрова пудра.
Покроковий рецепт
- Готове тісто розморозити.
- Сливи помити, висушити, видалити кісточки та розрізати на четвертинки.
- Яйце збити міксером чи виделкою.
- Тісто присипати борошном та розкачати, розрізати на прямокутники – приблизно 10*15 см. На половині кожного щматочка зробіть надрізи.
- Викладіть на цілу частину сливи та присипте цукром.
- Краї тіста змастіть збитим яйцем. Накрийте надрізаним боком тіста і защипуйте краї виделкою.
- Випікати 20 хвилин при температурі у 200 градусів.
Смачного!
Це може вас зацікавити
Як приготувати яблучні кекси без грама цукру
Якщо ви слідкуєте за своєю фігурою, але солоденького все ж хочеться, то пропонуємо вашій увазі...
Вишукане поєднання: готуємо сирний пиріг з грушами
Вишуканий пиріг-тарт із класичним поєднанням солодкої соковитої груші і солонуватого сиру підійде як оригінальна закуска...
Смачний рибний пиріг за 30 хвилини
Заливний рибний пиріг готується всього 30 хвилини – його секрет у супер еластичному тісті, що...
Морквяно-гарбузовий кекс: цікаве поєднання корисних овочів
Коли здається, що ви вже випробували всі можливі страви з гарбуза, на горизонті з’являється ще...
Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем
Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....