• UA
  • RU
  • День народження класики італійської кухні: добірка рецептів до Міжнародного дня карбонари

    Щороку 6 квітня гурмани з усього світу відзначають Міжнародний день карбонари – свято, присвячене одній із найвідоміших італійських страв. Його започаткували у 2017 році на честь традиційного рецепта пасти карбонара, що став кулінарним символом Італії.

    Вважається, що страва виникла в середині XX століття, а її популяризація пов’язана з римськими кухарями, які використовували прості, але смачні інгредієнти: яйця, сир пекоріно романо, панчету та чорний перець. Тож якщо Ви не знаєте, що приготувати сьогодні на вечерю – карбонара стане ідеальним варіантом.

    Фото: з мережі.

    Найпопулярніший рецепт карбонари з вершками

    Інгредієнти:

    • 250 г – спагеті;

    • 100-150 г – бекон;

    • 50 г – пармезан;

    • 50 г – цибуля (біла);

    • 1 – яйце;

    • 50 мл – вершки (30-33%);

    • 20 г – листя петрушки;

    • 2 зубчики – часник;

    • 2 ст. л. – оливкова олія;

    • 20 г – сіль до смаку;

    Покроковий рецепт

    1. Бекон подрібніть, половину цибулини наріжте на маленькі кубики і розчавіть часник. Покладіть все разом на пательню, обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору.
    2. В пательню додайте яйце і вершки. Добре перемішайте і одразу зніміть пательню з вогню.
    3. Зваріть спагеті, приблизно 7 хвилин до стану аль-денте. Залиште пару столових ложок води від макарон для майбутнього соусу.
    4. З’єднайте готову пасту з соусом, добре перемішайте. Натріть сир, додайте перець на свій смак і листя петрушки.

    Класичний рецепт

    Інгредієнти:

    • 250 г – спагеті;

    • 200 г – бекон;

    • 1 ст. л. – оливкова олія;

    • 30 г – пармезан;

    • 2 зубчики – часник;

    • 3 шт. – яйця;

    • за смаком – чорний мелений перець, сіль;

    Покроковий рецепт

    1. Спагеті зварити у підсоленій воді до стану середньої готовності – це на 2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці.
    2. Розчавлений часник обсмажити на оливковій олії. До нього додати бекон, нарізаний смужками, і також обсмажити пару хвилин до скоринки.
    3. Відділити жовтки від білку, і з’єднати їх з перцем та сіллю. Натерти сир і також перемішати з жовтками.
    4. Спагеті зилишити у каструлі, без води у якій варились. Додати бекон і яєчну суміш, і швидко перемішувати.

    Карбонара з беконом, шинкою та горошком

    Інгредієнти:

    • 3 чашки – макарони рігатоні;

    • 6 скибочок – бекон, нарізаний кубиками;

    • 2 зубчики – часник, подрібнений;

    • 1,3 склянки – молоко;

    • 200 г – вершковий сир;

    • 0,5 чашки – топлене масло;

    • 0,5 чашки – тертий пармезан;

    • 0,25 чашки – свіжий зелений горошок;

    • 0,25 чашки – шинка, нарізана кубиками;

    Покроковий рецепт

    1. У підсоленій воді зваріть рігатоні. Після варіння воду злийте, вона більше не знадобиться.
    2. Обсмажте на пательні бекон до золотистого кольору. Потім додайте часник, молоко, м’який сир і масло. Перемішуйте до однорідності.
    3. Додайте сир пармезан, шинку, горошок і бекон. Помішуючи, готуйте ще так 5 хвилин.
    4. На пательню викладіть макарони і перемішайте з усіма інгредієнтами.

    Смачного!

    Фото: з мережі.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити