Щороку 6 квітня гурмани з усього світу відзначають Міжнародний день карбонари – свято, присвячене одній із найвідоміших італійських страв. Його започаткували у 2017 році на честь традиційного рецепта пасти карбонара, що став кулінарним символом Італії.
Вважається, що страва виникла в середині XX століття, а її популяризація пов’язана з римськими кухарями, які використовували прості, але смачні інгредієнти: яйця, сир пекоріно романо, панчету та чорний перець. Тож якщо Ви не знаєте, що приготувати сьогодні на вечерю – карбонара стане ідеальним варіантом.
Бекон подрібніть, половину цибулини наріжте на маленькі кубики і розчавіть часник. Покладіть все разом на пательню, обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору.
В пательню додайте яйце і вершки. Добре перемішайте і одразу зніміть пательню з вогню.
Зваріть спагеті, приблизно 7 хвилин до стану аль-денте. Залиште пару столових ложок води від макарон для майбутнього соусу.
З’єднайте готову пасту з соусом, добре перемішайте. Натріть сир, додайте перець на свій смак і листя петрушки.