"Лікуємось мистецтвом": у Кам’янському проводять особливі заняття з малювання

У Кам’янському в Центрі реабілітації для військових проходять особливі заняття з малювання. Про це повідомляє "Культура сьогодні".

Ініціатива під назвою "Лікуємось мистецтвом" об’єднує воїнів, що повернулися з передової, та допомагає їм відновлювати психологічний стан за допомогою творчості. Проєкт, підтриманий керівницею школи акварелі Анастасією Пустовойтенко, націлений на полегшення посттравматичних стресових розладів і допомогу у поверненні до мирного життя.

"Лікуємось мистецтвом": у Кам’янському проводять особливі заняття з малювання / Фото: Бібліотека на Шевченка

Заняття проводяться щовівторка з 9:30 до 10:30 у Бібліотеці на Шевченка. Проєкт реалізується у межах ініціативи "Підтримка активних громадян під тиском в Україні", яка здійснюється за підтримки Освітнього Дому прав людини — Чернігів у співпраці з правозахисною організацією ZMINA.

Малювання як один із методів арт-терапії має потужний вплив на емоційний та психологічний стан людини. Це дозволяє військовим виразити свої емоції через кольори та форми, зняти стрес і напругу, а також повернути відчуття контролю над своїм життям. За словами Анастасії Пустовойтенко, важливо створювати простір, де ветерани можуть вільно самовиражатися та відчувати підтримку спільноти.

"Лікуємось мистецтвом": у Кам’янському проводять особливі заняття з малювання / Фото: Бібліотека на Шевченка

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити