• UA
  • RU
  • ТОП-3 книги з саморозвитку від Бібліотеки на Шевченка

    27 Квітня, 2024

    Книги з саморозвитку і розуміння власних емоцій та станів допомагають людям розвинути свідомість про власні почуття, краще зрозуміти себе та світ навколо й почати плідно використовувати ці знання для покращення якості життя. Бібліотека на Шевченка пропонує топ-3 книги з саморозвитку.

    «Самотність. Сила людських стосунків», Вівек Мурті

    Чому ми почуваємося все більш самотніми, якщо сучасні технології покликані нас об’єднати? Це питання вирішив дослідити колишній високопосадовець і один з найголовніших лікарів у США Вівек Мурті. Він опитав багатьох людей, які почуваються самотніми, і визначив, що стоїть в основі цього болючого стану та як його можна подолати. У цій книзі він вмістив справжні життєві історії про те, як в основі депресивних розладів, жорстоких вчинків, залежностей, стресових ситуацій вдома і на роботі стоїть саме самотність, покинутість і бажання, щоб тебе помічали.

    «Витончене мистецтво забивати на все», Марк Менсон

    Ми живемо в культурі, зацикленій на занадто оптимістичних очікуваннях. Із самого дитинства нам нав’язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: лише найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні ґаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі й не менш яскраві світлини в соцмережах. Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємося уникати будь-якого негативу. Однак негативний досвід, як переконує Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя. Книжка допоможе формувати реалістичні очікування, конструктивно сприймати негативний досвід та цілеспрямовано діяти у складних ситуаціях, не розпорошуючись на дрібниці.

    «Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях», Марк Лівін

    Розум: та все добре! У тебе є робота, дах над головою, їжа і друзі. Емоції: щось так тоскно. Якщо ви переживали схоже й не могли втямити, у чому річ – ця книжка для вас. У ній журналіст Марк Лівін і психотерапевт Ілля Полудьонний простими словами розповідають про емоції та почуття. Структурно книжка складається з 20 розділів. Кожен присвячується окремому почуттю чи емоції: злості, заздрості, образі, сорому, самотності тощо. Автори популярно викладають теорію, пояснюють теми на прикладах із власного життя, діляться вправами для пропрацювання. А ще багато говорять про нинішні реалії.

    ТОП-3 книги з саморозвитку від Бібліотеки на Шевченка

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Здобутки юних кам’янчан відзначили на багатожанровому фестивалі-конкурсі

    Наприкінці квітня в місті Подільську відбувся XIIІ Обласний відкритий багатожанровий фестиваль-конкурс «Джерело надії» для дітей...

    Ляльковий театр Кам’янського запрошує на нову виставу

    Якщо ви батьки дитини віком від 5 до 10 років, обов’язково покажіть їй повчальну музичну...

    Культурна афіша Кам’янського з 8 по 15 травня

    Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки м. Кам’янського Основна сцена (пл. 250-річчя міста, 2) 10...

    Найменші «зірочки» Кам’янського виступили з натхненним концертом

    1 травня у Лівобережній школі мистецтв відбувся загальношкільний  концерт «Маленькі зірочки звітують», на якому виступили...

    Музей Кам’янського проводить пізнавальні заходи для молоді

    Травень у Музеї історії міста Камʼянське розпочався з уроків історичної памʼяті про Другу світову війну,...