ТОП-3 весняних рецепти супів до Міжнародного дня супу

Міжнародний день супу відзначають щороку 5 квітня, щоб вшанувати це просте й водночас різноманітне блюдо, що є частиною кулінарних традицій різних народів. Свято виникло як ініціатива гурманів і кухарів, які прагнули популяризувати суп як символ домашнього затишку та здорового харчування.
Весна – ідеальний час для легких, корисних і яскравих супів зі свіжими овочами та зеленню. У цій добірці – три рецепти, які допоможуть урізноманітнити меню й надати організму вітамінний заряд.

ТОП-3 легкі весняні супи
1. Суп із запечених овочів
Інгредієнти:
- 600-800 мл – води
- 150 г – картоплі
- 1шт – цибуля
- 100-150 г – кабачку
- 100 г – моркви
- 50 г – коріння селери
- 5 горошин – духмяного перцю
- 1 шт – лавровий лист
- 1 ст. л. – рослинної олії
- сіль – на смак
Покроковий рецепт
- Овочі, крім кабачку, почистьте, заправте олією та запікайте у духовці 15 хвилин.
- Скип’ятіть воду, додайте – овочі, горошини перці, лавровий лист та сіль. Варіть так 10 хвилин на середньому вогні.
- Кабачок наріжте на кубики і додайте за декілька хвилин до повної готовності.
- Готовий суп подайте із зеленню на свій смак.
2. Крем-суп із редиски
Інгредієнти:
- редиска, листя – 4 скл.
- редиска – 5 шт.
- масло вершкове – 2 ст. л.
- цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- картопля – 2 шт.
- курячий бульйон – 4 скл.
- вершки 15% – третина скл.
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт
- Подрібнену цибулю обсмажте на вершковому маслі у каструлі.
- В тій же каструлі додайте нарізану картоплю і листя редиски, курячий бульйон. Доведіть до кипіння і тримайте так 30 хвилин.
- Коли суміш охолоне, перелийте у блендер та збийте до однорідності.
- Поверніть суміш у каструлю і додайте густі вершки Посоліть і доведіть до готовності. Подавайте зі скибочками редиски та сухарями.

3. Цибулевий суп
Інгредієнти:
- вода – 2 л
- рис – 150 г
- морква – 1 шт.
- зелена цибуля – 50 г
- черемша – 50 г
- сметана 15% – 100 г
- сіль і чорний мелений перець – за смаком
- олія соняшникова – 40 г
- зелень – 20 г
Покроковий рецепт
- У каструлю додайте воду, доведіть до кипіння і додайте рис. Моркву, очищену і натерту, теж додайте до окропу і посоліть. Варіть так 10 хвилин.
- Зелену цибулю і черемшу подрібніть. Обсмажте 3 хвилини на сковороді. Додайте зажарку до каструлі і варіть знову 10 хвилин.
- Зелень помийте, подрібніть і всипте в каструлю. Додайте сіль та перець за бажанням, заправте сметаною і перемішайте суп.
Смачного весняного настрою!