• UA
  • RU
  • ТОП-3 весняних рецепти супів до Міжнародного дня супу

    Міжнародний день супу відзначають щороку 5 квітня, щоб вшанувати це просте й водночас різноманітне блюдо, що є частиною кулінарних традицій різних народів. Свято виникло як ініціатива гурманів і кухарів, які прагнули популяризувати суп як символ домашнього затишку та здорового харчування.

    Весна – ідеальний час для легких, корисних і яскравих супів зі свіжими овочами та зеленню. У цій добірці – три рецепти, які допоможуть урізноманітнити меню й надати організму вітамінний заряд.

    Фото: з мережі.

    ТОП-3 легкі весняні супи

    1. Суп із запечених овочів

    Інгредієнти:

    • 600-800 мл  – води
    • 150 г – картоплі
    • 1шт – цибуля
    • 100-150 г – кабачку
    • 100 г – моркви
    • 50 г – коріння селери
    • 5 горошин – духмяного перцю
    • 1 шт – лавровий лист
    • 1 ст. л. – рослинної олії
    • сіль – на смак

    Покроковий рецепт

    1. Овочі, крім кабачку, почистьте, заправте олією та запікайте у духовці 15 хвилин.
    2. Скип’ятіть воду, додайте – овочі, горошини перці, лавровий лист та сіль. Варіть так 10 хвилин на середньому вогні.
    3. Кабачок наріжте на кубики і додайте за декілька хвилин до повної готовності.
    4. Готовий суп подайте із зеленню на свій смак.

    2. Крем-суп із редиски

    Інгредієнти:

    • редиска, листя – 4 скл.
    • редиска – 5 шт.
    • масло вершкове – 2 ст. л.
    • цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
    • картопля – 2 шт.
    • курячий бульйон – 4 скл.
    • вершки 15% – третина скл.
    • сіль – за смаком

    Покроковий рецепт

    1. Подрібнену цибулю обсмажте на вершковому маслі у каструлі.
    2. В тій же каструлі додайте нарізану картоплю і листя редиски, курячий бульйон. Доведіть до кипіння і тримайте так 30 хвилин.
    3. Коли суміш охолоне, перелийте у блендер та збийте до однорідності.
    4. Поверніть суміш у каструлю і додайте густі вершки Посоліть і доведіть до готовності. Подавайте зі скибочками редиски та сухарями.
    Фото: з мережі.

    3. Цибулевий суп

    Інгредієнти:

    • вода – 2 л
    • рис – 150 г
    • морква – 1 шт.
    • зелена цибуля – 50 г
    • черемша – 50 г
    • сметана 15% – 100 г
    • сіль і чорний мелений перець – за смаком
    • олія соняшникова – 40 г
    • зелень – 20 г

    Покроковий рецепт

    1. У каструлю додайте воду, доведіть до кипіння і додайте рис. Моркву, очищену і натерту, теж додайте до окропу і посоліть. Варіть так 10 хвилин.
    2. Зелену цибулю і черемшу подрібніть. Обсмажте 3 хвилини на сковороді. Додайте зажарку до каструлі і варіть знову 10 хвилин.
    3. Зелень помийте, подрібніть і всипте в каструлю. Додайте сіль та перець за бажанням, заправте сметаною і перемішайте суп.

    Смачного весняного настрою!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити