• UA
  • RU
  • У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста

    01 Квітня, 2024

    Напередодні свята Пурим у фойє синагоги «Бейт Реувен» було представлено першу музейну експозицію, частиною якої стали сімейні реліквії найактивніших членів єврейської громади міста.

    Від перших відвідувачів громада отримала чимало схвальних відгуків, а у соцмережах підписники щиро дякували за збереження історичних свідчень минулого євреїв Кам’янського-Дніпродзержинська.

    У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста

    Як наголошують в спільноті, це надихнуло на продовження пошуків унікальних свідчень, історичних документів і світлин, раритетних видань духовної єврейської літератури, а також старовинних предметів побуту минулих століть. Тож громада запрошує всіх долучитись до розширення експозиції.

    «Адже лише знаючи своє коріння, будемо мати міцне підґрунтя для впевненого руху вперед. Досліджуючи історію, розкриємо в собі безмежні можливості самопізнання, духовності й сили єврейського народу, який у всі часи зберігав традиції, віру та переконання.

    А ще ми продовжуємо працювати над створенням генеалогічних дерев членів громади. Тож якщо Ви або Ваші родичі володіють будь-якою інформацією про життя євреїв Кам’янського в різні історичні періоди, прохання поділитись з нами крихтами цих унікальних відомостей», – закликають у спільноті.

    Телефони: (068) 576-77-07, (067) 640-18-08, електронна пошта school.oravner@gmail.com . Адреса: вул. Любавичського Ребе, 5 (понеділок, середа, четвер – з 10:00 до 14:00).

    У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста У Кам’янському збирають історію єврейської громади міста

    Раніше ми повідомляли:

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити