Як зробити шкільний обід смачнішим за мамин: секрети від кухарів Кам’янського
У шкільних їдальнях Кам’янського справжня гастрономічна революція! Шеф-кухарі закладів освіти разом із представниками влади та експертами зібралися на спеціальному семінарі, щоб зробити шкільне меню не лише корисним, але й смачним. Учасники заходу з ентузіазмом вивчали секрети здорового харчування та впровадження нових стандартів, адже тема поживних і збалансованих обідів для школярів нині як ніколи актуальна.
Лідери змін у харчуванні
Як зазначила заступниця голови Дніпровської ОВА Ірина Грицай, Кам’янський район нині демонструє найкращі результати у впровадженні здорового меню в навчальних закладах. Район став першим в області, який повністю перевірив якість харчування в освітніх закладах.
“Страви в освітніх їдальнях дуже смачні, але для звикання до нового раціону потрібен час. Це великий крок у напрямку формування здорового майбутнього для наших дітей”, — наголосила пані Ірина, після того як особисто спробувала кілька страв із меню.
Голова Кам’янської районної військової адміністрації Олег Гапіч також висловився про важливість реформи харчування: “Ми пишаємося тим, що Кам’янська громада є прикладом для інших районів. Досвід, який ми накопичили, готові ділитися з усіма”. Загалом в Кам’янському районі навчається близько 50 тисяч дітей в 232 закладах освіти.
Рецепти успіху від Клопотенка
Ключову роль у трансформації шкільного харчування відіграють рецепти, розроблені кулінарним експертом Євгеном Клопотенком. Його програма реформ стартувала у 2017 році, і з того часу школярі по всій Україні отримали нове меню з більш ніж 100 сучасних і поживних страв.
“Діти здебільшого із задоволенням обирають популярні страви з нового меню. Нам, кухарям, цікаво експериментувати з цими рецептами, адже вони не лише корисні, а й справді смачні. Але діти все одно обирають піці, бургери, рибні палички.”, — ділиться Любов Снізар, кухар ліцею №44.
Здоров’я через смак
Семінар став не лише платформою для обміну досвідом, а й натхненням для всіх учасників. Адже здорове харчування — це не просто тренд, а інвестиція у здоров’я, енергію та успіх майбутніх поколінь. Як підсумувала директорка департаменту освіти КМР Наталія Рева, головна ідея реформи — навчити дітей правильно харчуватися змалечку, зробивши це звичкою на все життя.
Завдяки спільним зусиллям влади, освітян і кухарів, шкільні обіди Кам’янського стають не лише корисними, а й гідними конкуренції з домашньою кухнею. Адже здоров’я починається зі смачної тарілки!