10 фактів про користь полуниці, які не всі кам’янчани знають:
1) Дослідження доводять: щоденне вживання полуниці покращує короткочасну пам’ять.
2) Щоденне вживання полуниці запобігає розвитку макулярної дегенерації сітківки ока, катаракти, сухості очей, прогресуючої сліпоти, а також інших проблем, пов’язаних з віковими змінами в тканинах ока.
3) Ягоди полуниці містять велику кількість фенольних сполук – біофлавоноїдів, які мають виражені антиоксидантні властивості.
4) Полуниця – джерело елагової кислоти. Серед всіх продуктів за змістом елагової кислоти полуниця займає почесне третє місце.
5) Полуниця – багате джерело вітаміну С. Цікаво, що в замороженій полуниці вітамінів замало.
6) Завдяки високій концентрації вітаміну С, елагової кислоти, антоціану, кемферолу та інших корисних речовин ця ягода може запобігати розвитку деяких форм раку.
7) Полуниця корисна для фігури: на 100 грамів припадає лише 33 кілокалорії, які спалюються за декілька хвилин активного бігу. Також вона має низький глікемічний індекс та запобігає накопиченню жирів. І, крім цього, містить речовини, які сприяють спалюванню жирів.
8) Полуниця нормалізує рівень цукру в крові: це одна з тих солодких ягід, які можна їсти діабетикам. Вважається, що ця ягода – чудовий засіб для профілактики цієї недуги.
9) Полуниця корисна для серця.
10) Доведено: ці червоні ягоди знижують ризик виникнення і розвитку численних серцево-судинних захворювань.
Цю ягоду недаремно називають королевою ласощів та царицею літніх десертів. А ще вона дуже смачна та ароматна 🙂
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram