• UA
  • RU
  • Апетитна заміна звичайного хліба: запечені картопляні скони

    Якщо хочете замінити звичайний хліб на здивувати близьких цікавою новою стравою, спробуйте приготувати ці золотисті шотландські коржі. Ідеально з ковбасками, яєчнею або густим рагу.

    Складові:

    • 450 г картоплі;
    • сіль за смаком;
    • 2 ст. ложки + для змащування вершкового масла;
    • 125 г борошна;
    • 1 яйце;
    • 1 ч. ложка розпушувача.

    Приготування:

    Картоплю очистіть, відваріть у киплячій підсоленій воді до готовності, відкиньте на друшляк і обсушіть.

    Розімніть картоплю в пюре. Розтопіть вершкове масло. Розігрійте духовку до 200 °С.

    З’єднайте пюре з маслом, борошном, яйцем і розпушувачем, додайте сіль за смаком і замісіть липке тісто.

    Присипте стіл борошном і розділіть тісто на 3-4 кулі. Розкачайте кожен шматок у корж товщиною 1 см.

    Кожен коржик розріжте на 4 частини. Змастіть деко вершковим маслом.

    Скони викладіть на деко і запікайте в духовці 20 хвилин до золотистого кольору.

    Скони можна приготувати на сковороді. Для цього обсмажуйте їх на вершковому маслі по 5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити